Košarka

MESINA JE LOŠ ČOVEK! Francuz žestoko ISPROZIVAO bivšeg trenera, a Šabaz ide tamo: "Nisam razumeo..."

Autor Nemanja Stanojčić

Timoti Luvavu-Kabaro javno je kritikovao Etorea Mesinu.

Izvor: Stefanos Kyriazis / Zuma Press / Profimedia

Etore Mesina (64) dobio je pojačanje koje je želeo, Šabaz Nejpir vraća se u Armani. Dok se čekaju završni detalji ugovora i potpisa bivši igrač tima iz Milana Timoti Luvavu-Kabaro (28) javno je isprozivao iskusnog italijanskog stručnjaka.

Prošle sezone su sarađivali, kada je Francuz došao kao zamena za povređenog Šavona Šildsa, ali su se razišli na kraju prethodne sezone. "To je tim koji mi se ne sviđa. Ne dopada mi se trener, nije dobra osoba, po mom mišljenju. Njegovo ime izaziva respekt, imao je sjajnu karijeru. Bio sam baš razočaran", rekao je Luvavu za "L'Ekip".

Etore je u karijeri osvojio četiri titule u Evroligi, sa Virtusom (tadašnjim Kindeorm) i CSKA po dva puta je bio šampion. "Ne znam da li njegov recept i dalje deluje, čak i ako rezultati pokazuju nešto u poslednje dve godine. Nisam razumeo način na koji sam sklonjen sa strane. Nije bilo nikakvog objašnjenja, komunikacije, uvek smo imali dijalog, čak i ako se nismo slagali sa nečim. Nije mi se dopalo to što je letos drugim timovima pričao negativne stvari o meni", zaključio je Luvavu.

Francuski košarkaš igrao je za Megu u sezoni 2015/16 i odatle je izabran kao 24. pik na draftu od strane Filadelfije. Igrao je u NBA ligi i za Oklahomu, Čikago, Bruklin i Atlantu pre povratka u Evropu i potpisa za Armani. Sada nosi dres Asvela i ove sezone prosečno beleži 14,4 poena, 3,7 skokova i 2,6 asistencija po meču.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: