Opet...

NASTAVLJA SE "ŠPANSKA SERIJA" SA ŠABAZOM NEJPIROM: Malo se prozivao i igrao "gluvih telefona", sad se opet oglasio!

Autor Nikola Lalović

Šabaz Nejpir se ponovo oglasio, a opet njegove reči nisu u skladu sa onim što je ranije pričao.

Izvor: Fabrizio Carabelli/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Etore Mesina i Šabaz Nejpir su se malo svađali oko plate, malo igrali "gluvih telefona", malo su se prozivali, a sada su opet zajedno. Sapunica se nastavila u Milanu gde će sada Šabaz Nejpir ponovo igrati.

Sve je ozvaničeno kada se prvo oglasila Crvena zvezda, a onda i Olimpija uz Šabazovu poruku: "Vratio sam se". A sredinom novembra ovako je pričao Etore Mesina: "Prošle godine sa Nejpirom smo rešili situaciju tokom sezone i onda osvojili šampionat, ali je letos nakon što nam je rekao da će ostati ponovo podigao svoje zahteve. Već smo otišli toliko daleko da smo mu ponudili trostruku početnu platu. Nismo mogli više i sada nastavlja da šalje poruke prijateljima da bi voleo da se vrati. Nejpirova zasluga je bila što je promenio ličnost tima", kazao je Etore Mesina za "Korijere dela Sera".

Govorio je iskusni italijanski stručnjak kako je Nejpir želeo previše novca i kako se onda predomislio i pokajao što je došao u Beograd. Nije časio ni časa Šabaz Nejpir i odmah je žestoko odgovorio. "Ok, shvatio sam. Tvoj tim nije počeo sezonu onako kako je želeo, a nisam ni ja, ali prekinite da me koristite kao izgovor! Borim se sa svojim problemima koje imam kao igrač u ovom trenutku, ali sam srećan što sam u Crvenoj zvezdi i njima ću biti sve bolji. Dva saopštenja o igraču koji više nije deo vašeg tima... Samo pustite. Prestani da lažeš svoje navijače i popravi situaciju", napisao je Šabaz Nejpir. 

Nakon svega morao je Etore Mesina da spusti loptu i da demantuje da je išta pričao. "Već sam objasnio sve, šta je i kako bilo. Mogu da kažem da je prvi put u životu da novinar nije odgovorio ništa na ono što sam rekao, na moj demanti nije odgovorio ništa. Znam šta sam rekao. Verovao sam pogrešnoj osobi. Rukovao sam se sa Nejpirom na kraju utakmice, jako ga poštujem i cenim sve što je uradio za Olimpiju", rekao je Mesina posle meča u Beogradu sa Crvenom zvezdom, a sada je Šabaz Nejpir euforično pričao o povratku u Milano i ponovnom radu sa trenerom o kome je ne tako davno svašta pričao.

"Veoma sam uzbuđen što sam se vratio. U ovom trenutku se osećam jako srećno što sam mogao da se vratim na mesto gde sam bio uspešan i da restartujem ono što je stalo u junu, kada smo slavili velike pobede. Srećan sam što ću igrati pred našim navijačima ponovo i ne mogu da dočekam da izađem na teren i pokažem šta mogu", rekao je Nejpir.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: