IN MEMORIAM

PREMINUO KOŠARKAŠ (24), NASTUPAO NA MUNDOBASKETU: Velika tragedija - pronašli ga kod kuće!

Autor Milutin Vujičić

Tužne vesti stižu iz Venecuele gde je preminuo košarkaš koji je nastupao na Mundobasketu ovog leta.

Izvor: YouTube/Falla Vinotinto LPBV/Screenshot

Mladi košarkaš Garli Sojo iz Venecuele preminuo je u 25. godini, potvrdio je Košarkaški savez Venecuele. Sojo je preminuo u svom domu prirodnom smrću, a pamtimo da je pre samo nekoliko meseci nastupao na Svetskom prvenstvu u košarci, gde je njegova ekipa doživela svih pet poraza.

Sojo je bio jedan od boljih igrača Venecuele na turniru, a Savez se oprostio od njega: "Duboko žalimo zbog smrti Garlija Sojoa, našeg dugogodišnjeg reprezentativca i izuzetnog čoveka sa velikim košarkaškim potencijalom. On je igrao u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2021. godine, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, pa na Svetskom prvenstvu 2023. i zatim na Panameričkim igrama u Santjagu 2023. gde je osvojio srebro. Ovim putem želimo da uputimo saučešće porodici, prijateljima, rodbini i celoj sportskoj zajednici zbog ovog nenadoknadivog gubitka. Počivaj u miru, Garli!", navodi se.

Garli Solo je inače igrao za lokalne klubove Kokordilos de Karakas, Bronkos de Karakas, Kvimsa, potom je bio u Meksiku (Kapitanes), Argentini (Kvimsa), da bi se nedavno opet vratio u rodnu Venecuelu.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)