dolazi?

PARTIZAN DOVODI HRVATSKOG REPREZENTATIVCA?! Sprema se bomba crno-belih u Evroligi!

Autor Dušan Ninković

Američki košarkaš sa hrvatskim pasošem mogao bi da bude novi plej Partizana.

Izvor: OEREN STACHE / AFP / Profimedia

Košarkaški klub Partizan blizu je dovođenja novog pojačanja - američkog plejmejkera Džejlina Smita (29), reprezentativca Hrvatske! Očekuje se da Smit uskoro završi saradnju sa Virtusom, a na internetu se odmah pojavila informacija da je Partizan zainteresovan da ga dovede. Iako se ponegde pojavljuje da mu je agent Miško Ražnatović, sa kojim crno-beli ne sarađuju zbog slučaja "Jam Madar", Džejlin Smit bi mogao da bude novi organizator igre tima Željka Obradovića.

Reprezentativac Hrvatske ima višegodišnje iskustvo igranja u evropskoj košarci, a za nacionalni tim je debitovao 2022. godine, čim je dobio pasoš. Visok je 193 centimetra, ima 29 godina i na "skromnom" tržištu bi mogao da bude pogodak Partizana koji već mesecima traži pleja koji će pomoći u kreiranju napada.

Džejlin Smit rođen je u gradu Friportu u Teksasu, a nakon koledža Nju Hempšir nije izabran na draftu 2017. godine. Profesionalnu karijeru započeo je u nemačkom Hejdelbergu, zatim nosio dres Ludvigsburga i Albe, a trenutno je košarkaš Virtusa. Ta saradnja neće potrajati još dugo pošto se očekuje da mu italijanski klub uruči čiste papire, nakon čega bi mogao da se dogovori sa crno-belima.

Tokom ove sezone smit je u dresu Virtusa iz Bolonje nastupio na 13 mečeva Evrolige i prosečno je provodio na parketu nešto više od 11 minuta. Za to vreme ostvarivao je prosek od 5,3 poena po meču, 1,5 skoka i 0,8 asistencija. U prethodne dve sezone za ekipu albe je u Evroligi odigrao ukupno 64 meča, pa se može reći da mu ne manjka iskustva protiv najboljih evropskih timova.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: