PREDIKCIJA!

ZVEZDA ILI PARTIZAN ĆE NA F4 EVROLIGE! Došao u Beograd, pa izneo SMELU prognozu: Evo ko su favoriti!

Autor Milutin Vujičić

Američki košarkaš sa španskim pasošem obradovao navijače "večitih" prognozom.

Izvor: Arena sport/screenshot

Američki košarkaš Lorenzo Braun (33, 196 cm) proveo je ovu jesen u Beogradu zbog dobro poznate situacije u Izraelu, a znamo da Srbiju vrlo dobro poznaje i voli zbog jedne sezone koju je proveo u Crvenoj zvezdi (2019/20). Sada je u razgovoru za "Arenu Sport" prognozirao da bi upravo njegov bivši klub mogao da se nađe na fajnal-foru Evrolige na kraju ove sezone, s tim da veruje da će se za to jedno mesto boriti sa najvećim rivalom - Partizanom.

"Ko će igrati na fajnal-foru ove sezone? Reći ću Makabi, naravno... Hm, Real Madrid, pa Barselona... I ne mogu da se odlučim između Crvene zvezde i Partizana. Reći ću ta dva tima za to mesto!", rekao je Braun u razgovoru za emisiju "Oni vole Srbiju" koja se emituje na Areni Sport.

Braun je inače tokom karijere igrao u Filadelfiji, Minesoti, Finiksu, Torontu, bio je i u dva kluba u Kini, da bi pravi proboj u Evropi napravio dolaskom u Crvenu zvezdu 2019. godine. Zatim je bio u Fenerbahčeu, Uniksu i Makabiju, dok je postao i reprezentativac Španije uoči Eurobasketa 2022. i bio jedan od ključnih igrača na putu do zlatne medalje, pa dodaje da u tome ne vidi ništa loše jer su svi imali koristi od "promene državljanstva".

Što se tiče Makabija, njegov tim je u četvrtak poražen u hali "Aleksandar Nikolić" protiv Crvene zvezde i sada ima skor 9-7, kao i svi timovi od četvrtog do desetog mesta na tabeli Evrolige. Podsetimo, u Makabiju je trenutno vrlo napeta situacija jer su stranci digli pobunu zbog smanjenja plata i odbijaju da igraju.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)