Majstori

JOKIĆ SE SPREMA SA LEGENDOM EVROLIGE! Rekao da je Nikola najbolji na svetu, ali da li ga prepoznajete? (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Nikola Jokić ima i dalje šta da nauči od njega, ali priznaje i sam Senegalac da je Somborac blizu perfektnog igrača.

Izvor: x/printscreen/@Canyameridis71

Pred meč sa Torontom videli smo Nikolu Jokića kako vežba sa legendarnim centrom iz Evrolige, a mnogi nisu prepoznali o kome se radi! U pitanju je 2013 centimetara visoki Senegalac Bonifejs Ndong, koga najviše pamtimo iz perioda kada je igrao za Unikahu, Barselonu i Galatasaraj.

Uzeo je Evroligu sa Barselonom 2010. godine, a sada osim što je selektor Senegala radi i u stručnom štabu Nagetsa, pogotovo individualno sa centrima. A na čemu radi sa Nikolom Jokićem i šta vidi u njegovoj igri otkrio je u intervjuu za španske medije. 

"Reći ću da vidim da je sazreo jer deluje kao da sve zna. On je neko ko, ako ne pričamo o odbrani, nema mane. On kontroliše sve i dominira, skoro kao da zna šta svi ostali misle. Pričati o stvarima koje on mora da popravi je teško. On je sazreo, shvata šta je potrebno da bi se pobedilo u NBa i dolazi sa više želje, ali rekao bih da on može da bude bolji fizički", rekao je Ndong. Pogledajte ga kako radi sa Jokićem:

Nekada sjajni evroligaški centar koji u karijeri ima i jednu NBA sezonu u kojoj je nastupao za Los Anđeles Kliperse je istakao da je Nikola Jokić najbolji košarkaš na svetu.  

"Prednost koju smo imali prošle sezone je da smo igrali jako dobro u toku sezone i skoro pa smo mogli da se odmorimo pred plejof. Sada je bitno da pobeđujemo da ne bismo morali da se borimo na kraju. Znamo da imamo najboljeg košarkaša na svetu i ako igramo u dobroj formi, bez povreda daćemo sebi šansu da pobedimo", završio je Ndong. 

(MONDO, N.L)

BONUS VIDEO: