Mlad, dobar, ali...

"DA LI ĆE TOPIĆ DA IGRA? VIDEĆEMO!" Sferopulos progovorio o pojačanjima: Znate koliko sam ga hteo, ali... (VIDEO)

Autor Nikola Lalović

Grčki stručnjak Janis Sferopulos govoroio je o novim igračima Crvene zvezde pa među njima je pomenuo i status Nikole Topića.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda od 20:15 igra meč sa Panatinaikosom u Evroligi, a pred taj meč je za medije svoje utiske izneo trener Janis Sferopulos. On je govorio o očekivanjima od meča, ali i o novoj akviziciji - dolasku Nikole Topića među crveno-bele. Naglasio je grčki stručnjak da je njegova velika želja bila dolazak mladog plejmejkera u ekipu. 

"Znate vrlo dobro koliko sam želeo da Nikola Topić dođe u tim. On je jako talentovan igrač, čist plejmejker koji će pomoći timu. Naravno i on je mlad i njemu će tim pomoći da se poboljša i da bude još bolji", rekao je Sferopulos, a na pitanje da li će biti spreman za duel sa Panatinaikosom rekao je:  "Videćemo, videćemo. Ne bih da ga forsiram, imali smo trening, treniraćemo sutra, Leteće sa nama, ali videćemo da li će igrati. Ali sigurno je da je on igrač na koga ja računam. Za sada su nam bile potrebne ove promene i da izgradimo ovu grupu koju sada imamo. Mislim da smo u redu sa ovim sastavom."

Što se tiče samog Panatinaikosa, odlično ih poznaje Sferopulos. Godinama je vodio tim Olimpijakosa, a sada se na noge ide timu koji je  odličnoj formi.  "Igramo protiv tima koji je u najboljoj formi do sada. U sjajnom su ritmu, igraju sa sjajnom psihologijom i dolaze sa tri pobede na strani. Moramo da budemo jako koncentrisani, jer ako izgubite na koncentraciji oni će iskoristiti svaku grešku koju napravimo. Za nas je vrlo bitno da nastavimo našim putem posle pozitivnih rezultata koje smo imali i posle pozitivnog načina na kojim smo igrali. Ovo je razlog zašto nam je potrebno da igrači budu spremni mentalno i fizičko", rekao je on.

Što se tiče njegovog iskustva igranja u OAKA Areni, tamo je uvek potrebno biti na sto odsto spremnosti. "Da igrali smo mnogo puta sa Panatinaikosom tokom godina, pogotovo u "OAKI" igraju jako dobro. Treba da budemo spremni 40 minuta, koncentacija je jako bitna da bismo pratili plan. Moramo da budemo strpljivi i da igramo fokusirano prema planu", dodao je grčki stručnjak.

Sada je već neko vreme u Crvenoj zvezdi, a ističe da je ponosan što je deo tako velikog kluba i projekta. "Veoma sam ponosan što sam trener Crvene zvezde. Ovo je velika porodica, veliki tim, veliki i legendaran klub. Srećan sam što sam deo ove porodice. Pokušavamo da ruadimo najbolje za ovaj tim, pravimo neke promene i pokušavamo da dodamo nove igrače u tim, da napravimo hemiju. Moramo da budemo produktivniji, da svako zna svoju ulogu", završio je Sferopulos. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: