Košarka

KOŠ KOJI JE SRUŠIO PARTIZAN! Italijani se oglasili iz Arene "Okačite ovo u LUVR"

Autor Mladen Šolak

Danski košarkaš utišao je Štark arenu i doneo važan trijumf Virtusu pred punim Partizanovim tribinama.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Košarkaš Virtusa Gabrijel "Ife" Lundberg dao je odlučujjući koš za pobedu Virtusa na gostovanju Partizanu, preko Bruna Kabokla, u jako teškoj situaciji, za prednost Italijana 75:72. Uradio je Brazilac sve što je mogao, maksimalno otežao šut Dancu, ali to mu nije smetalo dovoljno da pogodi i da donese presudnih "plus 3".

Partizan je pokušavao i nakon toga da se vrati, Željko Obradović smatra da su sudije propustile da dosude nesportski prekršaj na Kevinu Panteru, a nakon svega utakmica je stala u jedan šut - Frenka Kaminskog uz zvuk sirene. Partizanov Amerikanac promašio je taj šut i tako je heroj utakmice ostao Ife Lundberg.

Košarkaš dansko-nigerijskog porekla počeo je karijeru 2014. u klubu Kopenhagen Volfpak, a potom igrao za Horsens, Manresu, Kanarijas, Zjelonu Goru, CSKA Moskvu, Finiks Sanse i Virtus od prošle godine. U četvrtak uveče, on je u punoj Štark areni završio meč sa 16 poena za 22 minuta u igri, dve ubačene trojke iz četiri pokušaja, tri asistencije, dve ukradene lopte... Bio je i indeksno najbolji igrač utakmice, sa 20 indeksnih poena.

Pogledajte njegov potez odluke, a sliku tog koša Virtus je objavio na svojim zvaničnim kanalima na društvenim mrežama, uz komentar: "Okačite ovo u Luvr".

Virtus je trijumfom u Štark areni bar nakratko preskočio Barselonu na tabeli na kraju 2023. godine, ostvarivši skor 12-5.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: