Košarka

PARTIZAN PAO U PLEJ-IN ZONU, A ZVEZDA... Pogledajte tabelu Evrolige, evo gde "večiti" završavaju godinu!

Autor Mladen Šolak

Oba srpska tima doživela su poraze u Evroligi na oproštaju od 2023. godine.

Izvor: MN Press/Sofascore

Porazima Partizana protiv Virtusa u punoj Štark areni i Crvene zvezde Meridianbet protiv Panatinaikosa u dvorani OAKA U Atini, beogradski "večiti" rivali završili su takmičarsku godinu sa neuspesima.

Crno-beli su dramatično pali u meču protiv gosta iz Bolonje i najprijatnijeg iznenađenja Evrolige ove sezone. Amerikanac Frenk Kaminski imao je u poslednjim sekundama šut za pobedu, ali je lopta stala na obruču, na razočaranje krcate Partizanove dvorane. Tim porazom, Partizan je dospeo u plej-in zonu, u kojoj su timovi od 7. do 10. pozicije. Trenutni skor crno-belih je 9-8.

Na krajnjem jugu Balkanskog poluostrva, Zvezda je pala u Atini bez drame i uzbuđenja. Dok je PAO do kraja povećavao vođstvo i bez problema odbijao nalete Beograđana, crveno-beli su bili zabrinuti zbog povrede Luke Mitrovića, koji zbog bola u kolenu nije igrao posle treće četvrtine. Zvezda je posle glatkog poraza u hali OAKA na učinku 6-11.

Sledeće nedelje, prve u 2024. godini, srpski predstavnici odigraće po dve utakmice. Partizan će 2.1. u Štark areni dočekati ASVEL, dok će Zvezda iste večeri na gostovanje Fenerbahčeu. Nakon toga, biće odigran "večiti" derbi, pred crveno-belim tribinama i još jednom je postalo definitivno da neće biti Partizanovih navijača, jer je Evroliga izrekla crno-belima kaznu od 30.000 evra zbog izgreda navijača u Valensiji i uz to zabranila gostovanje Grobarima na sledećoj utakmici.

Pogledajte na kojim pozicijama tabele Partizan i Crvena zvezda završavaju 2023. godinu:

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: