Rampa

ZABRANA ZA ZVEZDU U EVROLIGI - DONESEN POSEBAN DEKRET: Zbog HAOSA i OTIMANJA, sada je izdato hitno saopštenje!

Autor Nikola Lalović

Crvena zvezda neće moći da računa na pomoć svojih navijača u meču sa Olimpijom iz MIlana 11. januara.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda će 11. januara 2024. godine gostovati u Milanu u okviru Evrolige, ali neće biti moguće da navijači iz Srbije dođu na taj meč. U prošlosti je to bilo jedno od omiljenih gostovanja navijačima crveno-belih, ali sada će taj duel biti odigran samo uz prisustvo Italijana. 

Razlog za to je što je provincija u kojoj se Milano nalazi donela dekret po kome će meč biti odigran u "Asago Forumu" uz prisustvo samo navijača iz Lombardije! 

"Prefekt provicnije Milan je dekretom propisao razloge za očuvanje javnog reda i sigurnosti na meču između Olimpije Milano i Crvene zvezde koja je zakazana za 11. januar 2024. godine. Mere su sledeće: 

  • Zabrana prodaje karata navijačima Crvene zvezde i zabrana mogućnosti kupovine u svim sektorima, što je dozvoljeno samo stanovnicima Lombardije
  • Karte će se prodavati samo na ime kupca
  • Biće dozvoljene samo karte uz kompletne individualne podatke kupca"

Ove mere su donesene nakon analize rizika vezanih za ovaj meč, a vrlo je moguće da je razlog za to ovogodišnji sukob navijača Crvene zvezde i Rome u kome su navijači beogradskog kluba oteli jednu veliku zastavu "ultrasima" rimskog kluba, što je dovelo do velikih navijačkih nereda. Pogledajte spornu zastavu koju su "Delije" otele navijačkoj grupi "Fedajn" iz Rima: 

(MONDO, N.L)

BONUS VIDEO: