Košarka

NAVIJAČI ZVEZDE SPREMILI IZNENAĐENJE ZA DERBI! Stiglo saopštenje - evo šta je plan za KOREOGRAFIJU!

Autor Nemanja Stanojčić

Navijači Crvene zvezde spremaju iznenađenje za derbi sa Partizanom u Evroligi.

Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Crvena zvezda Meridianbet dočekaće Partizan u četvrtak u beogradskoj Areni (20 časova). Biće to treći ovosezonski derbi dva najveća srpska kluba, a drugi u Evroligi. Prethodna dva dobio je tim Željka Obradovića, a za okršaj u 2024. godini navijači crveno-belih spremili su iznenađenje.

Na zvaničnim stranicama kluba na društvenim mrežama preneto je saopštenje navijačke grupe "Delije sever" u vezi tog meča. "Na mečevima u Evroligi pokazali smo šta je verna zvezdaška publika i želimo to da podignemo na jioš viši nivo za derbi. Za to je potrebno da se unapred dogovorimo i zajedno potrudimo. Prošle sezoni na 'Marakani' smo napavili koreografiju sa crvenim i belim majicama, želimo da uradimo to i u Areni", navodi se na početku saopštenja.

Zatim se obrazlaže šta je ideja. "Nivo 400 u crvenim majicama ili duksericama, nivo 200 u belim majicama ili duksericama. Verujemo da svaki navijač Zvezde ima crvenu majicu i da će ceo nivo 400 biti u crvenom. Za nivo 200 neka se potrudi da do utakmice nađe belu majicu, duks, šuškavac, ako nema baš belu, može i sivu. Ovo je izazov za svakog navijača i nadamo se da će svako da ispoštuje dogovor i da napravimo koreografiju koja će trajati celu utakmicu i da tako pomognemo našim igračima da pobede u derbiju", zaključuje se u saopštenju Zvezdine grupe.

Neposredno pre derbija sa Malog Kalemegdana su se oglasili i saopštili da na tribinama neće biti navijača Partizana. To se i očekivalo pošto na prethodnom evroligaškom derbiju nije bilo pristalica Zvezde, pošto je dogovor u vezi raspodele karata propao.

(MONDO - N.S)

BONUS VIDEO: