Košarka

DERBI ZVEZDA - PARTIZAN, OVAKO STOJE STVARI! Pogledajte tabelu Evrolige uoči SPEKTAKLA pred Delijama

Autor Mladen Šolak

Evroligaška poslastica je zakazana, a "večiti" je dočekuju u sjajnom raspoloženju!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MN Press

Partizan i Crvena zvezda Meridianbet ostvarili su pobede u Evroligi pred treći "večiti" derbi ove sezone i napravili sjajan uvod u taj spektakl u Štark areni. Veče je počelo pobedom Zvezde u Istanbulu, prvom u istoriji na terenu Fenerbahčea, a nastavljeno je apsolutnom dominacijom Partizana protiv Asvela, koji je bio nemoćan u punoj dvorani.

Zvezda je ostvarila evroligaški skor 7-11 drugim evroligaškim trijumfom "na strani" ove sezone, a prvim van Beograda, jer je prethodni bio protiv Makabija u hali 'Aleksandar Nikolić'. Sat-dva nakon toga, Partizan je bez ikakvih problema ostvario skor 10-8 i zadržao velike tri pobede više u odnosu na "večitog" rivala, uključujući i pobedu u prvom evroligaškom derbiju ove sezone u Štarka areni, 88:86. Nakon toga, isti rivali u crno-beloj dvorani na Novom Beogradu sreli su se i u meču ABA lige i Partizan je takođe pobedio, 98:87.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Na istom mestu, u četvrtak od 20 časova, Partizan će ponovo istrčati na teren, ali će Štark arena biti u Zvezdinim bojama i sigurno će biti ispunjena do poslednjeg mesta. Navijači Zvezde u dugačkoj koloni čekali su da kupe karte u zgradi Sportskog društva Crvena zvezda u Ulici Ljutice Bogdana, a red se protezao sve do stadiona "Rajko Mitić". I to je bio uvod u spektakl koji uvek izaziva pažnju cele Evrope i tako će biti i ovog puta.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: