OTKRIO SVE

NE, PARTIZAN NIJE ZVAO DRAGIĆA! Slavni košarkaš otkrio ZAŠTO je završio karijeru: Imao sam ponude, ali...

Autor Milutin Vujičić

Goran Dragić imao je priliku da se vrati u Evropu, ali nije to želeo.

Izvor: DAVID SANTIAGO / ddp USA / Profimedia

Slovenački košarkaš Goran Dragić nadao se da će dobiti ponudu iz NBA lige koja će ga "naterati" da nastavi da se bavi košarkom, ali kada nije dobio šta je tražio - odlučio je da završi igračku karijeru. Dragić je objasnio i da je imao ponude nekoliko klubova iz Evrolige, među kojima nije Partizan kao što se govorkalo, ali da jednostavno nije želeo da se vraća na "stari kontinent" jer će se deta školovati u Majamiju.

"Imam malo dete u SAD, tako da je za mene Majami Hit bio jedina opcija. Nažalost, nisu imali mesta za mene, tako da sam radije ostao bez ugovora nego da propustim još jednu godinu odrastanja Matea i Viki. Tek sada vidim šta sam propustio tokom karijere i to je glavni razlog što sam završio karijeru, delom i moje levo koleno koje ne podnosi takve napore", kazao je Dragić.

U razgovoru sa Medijima, priznao je da su ga zvali Milan, Real Madrid, Panatinaikos i Barselona, a na kraju se ovim klubovima samo zahvalio na pozivu jer nije imao želju da poslednji meč u životu odigra u Evropi. Tu je napravio prve korake, igrao je za Geoplin Slovan, Mursiju i Olimpiiju, da bi se od 2008. godine preselio u NBA i nastupao za Finiks, Hjuston, Majami, Toronto, Bruklin, Čikago i Milvoki

Na konferenciji za medije u Ljubljani, potvrdio je javnosti da će zvaničan kraj uslediti tokom dvodnevne manifestacije 23. i 24. avgusta kada će u prestonicu Slovenije doći velika imena poput Luke Dončića, Nikole Jokića, Janisa Adetokunba, Stiva Neša, Bogdana Bogdanovića, Luisa Skole, Džimija Batlera, Marka Gasola i mnogih drugih, uz naravno sve saigrače iz reprezentacije Slovenije kada su postali prvaci Evrope 2017. u Beogradu. Takođe, biće održana i svečana večera humanitarnog karaktera, na kojoj će biti prikupljen novac i potom će biti prosleđen onima kojima je najpotrebniji.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)