Košarka

SAMO JEDAN TIM IGRA VEČERAS! Željko Obradović o POTOPU PARTIZANA na startu derbija: Sve što smo pripremali...

Autor Mladen Šolak

Trener crno-belih neprijatno iznenađen nastupom svog tima.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda Meridianbet razbila je Partizan u prvom delu "večitog" derbija u Štark areni, a trener Željko Obradović bio je na poluvremenu očekivano veoma nezadovoljan nastupom svog tima. Dok je Zvezda vodila čak 21 poen razlike nakon 20 minuta, trener crno-belih je ovo poručio kada je izašao iz svlačionice:

"Ništa od onoga što smo pripremali nije izvedeno. Imamo dve asistencije, devet izgubljenih lopti, oni imaju devet ofanzivnih skokova. Samo jedan tim igra večeras!", kazao je Obradović za "Sport klub" u poluvremenu derbija.

Imali su problema Partizanovi centri Alen Smailagić i Frenk Kaminski u odbrani kada je na terenu bio Miloš Teodosić, crveno-beli su uz to nalazili i prostor za šut (7/14 za tri), dok su crno-beli uglavnom improvizacijom završavali svoje napade. Obradovićev tim za to vreme ubacio je dve trojke iz devet pokušaja.

Sve je na terenu išlo onako kako je Zvezda htela u prvom delu derbija, odigranog u atmosferi o kojoj je brujala Evropa. U takvoj situaciji, Željko Obradović je početkom drugog dela meča seo na kljupu, što je scena kakva se ne viđa praktično nikad u toku utakmica.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: