Košarka

OVO NIKAD NISAM VIDEO, A TEODOSIĆA JESAM - U NBA LIGI! Zvezdin Amerikanac DOMINIRAO u derbiju, pa priznao da je U ČUDU

Autori Nikola Lalović Nemanja Stanojčić

Fredi Gilespi pričao je sa novinarima posle pobede Crvene zvezde.

Izvor: Kurir / Petar Aleksić

Crvena zvezda Meridianbet dominirala je u večitom derbiju, pobedila Partizan i vratila se u igru za plej-of Evrolige. Napravila je veliki korak i uhvatila poslednji voz za doigravanje. Od početka do kraja kontrolisala je igru, a jedan od junaka bio je Fredi Gilespi.

Ideja trener a Janisa Sferopulosa od starta bila je da koristi izostanak Zeka Ledeja i da napada u reketu Frenka Kaminskog i Alena Smailagića i to je dalo rezultat. Bivši igrač Bajerna je u prvom poluvremenu dao 10 poena, skoro svi poeni bila su zakucavanja. "Bilo je uzbudljivo, važno je da smo pobedili. Tražio sam svoj ritam i svoju igru, trener mi je rekao da igram energično da sam tako najbolji i da prihvatim publiku i tribine", rekao je Gilespi.

Priznao je da nikada nije doživeo ovakav ambijent na tribinama. "Jedan sam od novih igrača, moramo da nađemo ritam, idemo ka tome. Nikada do sada nisam video ovakav ambijent. Bio sam na mnogo mesta širom sveta, igrao, ali nikada ovako nešto nisam video."

Kako je igrati sa Teodosićem? Odmah se nasmejao. "On je jedinstven, gledao sam ga u Klipersima kako je igrao lob pasove sa Deandrom Džordanom. Nisam igrao sa ovakvim igračem."

Složio se sa konstatacijom novinara da ga je publika već zavolela. "Ako vi tako kažete, ako me oni vole, volim i ja njih."

Deluje da se već privikao na novi tim. "Nisam očekivao brzu adaptaciju. Znao sam da će to biti proces koji traje, da se ide korak po korak. Ovo je veliki korak definitivno."

Ne želi da gleda na ovu utakmicu kao ključnu u Evroligi. "Ovo je košarka, ne smete da se ponesete u pobedama i da padate u porazima. Oscilacije su normalne. Čeka nas nova utakmica, pa onda sledeća i tako dalje", zaključio je Gilespi.

 (MONDO - N.L/N.S.)

BONUS VIDEO: