Košarka

POSLE ZVEZDE TO MORAMO DA URADIMO! Željko Obradović: Problemi? To nema nikakve veze!

Autor Mladen Šolak

Poruka trenera crno-belih sa treninga.

Izvor: MN Press

Posle Partizanovog poraza od Crvene zvezde u derbiju u Evroligi, trener crno-belih Željko Obradović okupio je ekipu na treningu u Štark areni, jer u subotu crno-beli dočekuju Krku (17 časova). U poruci sa treninga, "Žoc" je poručio da ekipa odmah mora da se fokusira na ono što dolazi, svesna propusta u derbiju protiv Zvezde - a nije ih bilo malo. "U ritmu smo igranja utakmica non-stop, praktično nemamo vremena za trening. Imamo i dosta igrača koji imaju određene probleme. Ali to nema nikakve veze, moramo imati najbolji mogući pristup. Posle loše odigrane utakmice protiv Zvezde u Evroligi, potrebno je da probamo da nađemo način kako bi pokazali pre svega ogromnu želju koja mora biti prisutna u svakoj utakmici", kazao je on.

Dok u Evroligi Partizan ima prostor da izgubi i da i dalje ima realne šanse za ulazak u Top 8, u ABA ligi stvari stoje drugačije, jer je Zvezda dočekala 2024. godinu na prvom mestu tabele i sa čak tri pobede više od crno-belih, branioca titule. Danilo Anđušić, Partizanov šuter, upozorio je na to da Slovence ne bi trebalo uzeti zdravo za gotovo.

"Bitna utakmica za nas da se vratimo na pobednički kolosek. Sigurno Krka neće doći sa belom zastavom ovde, ostvarili su nekoliko jako bitnih pobeda što im je puno znači za pomeranje na tabeli iz zone ispadanja. Igraju bolje nego da početku sezone. Verujem da ćemo uz našu dobru igru doći do pobede, što je najvažnija stvar", kazao je on. Krka je u ovom trenutku pretposlednja na tabeli ABA lige sa učinkom 3-11 i samo je Mornar neuspešniji od nje (1-14).

Posle meča protiv Krke i Božića dan kasnije, Partizan će u subotu otputovati u Istanbul, gde će u utorak gostovati Fenerbahčeu, na početku još jedne "duple" evroligaške nedelje. Narednog petka u Štark areni crno-beli će ugostiti Makabi, koji prethodnih meseci igra u Beogradu kao domaćin, zbog rata Izraela i Hamasa.

(MONDO - M.Š)