Košarka

AVION SE SRUŠIO, OCA SU MI PROGLASILI MRTVIM! Potresna ispovest trenera Zvezde: Svi su POGINULI!

Autor Nemanja Stanojčić

Janis Sferopulos ispričao je i kako je njegov otac proglašen mrtvim u avionskoj nesreći i kako je pukom srećom izbegao da uđe u taj avion...

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Janis Sferopulos sa Crvenom zvezdom Meridianbet pokušava da izbori mesto u doigravanju Evrolige. Preuzeo je tim posle odlaska Duška Ivanovića i deluje da polako igra dobija obrise kakve želi, a stižu i velike pobede, poput onih protiv Fenerbahčea, Partizana... Dok priprema naredne mečeve i pravi planove, grčki stručnjak otkrio je i neverovatnu priču iz svog privatnog života. Njegov otac bio je proglašen mrtvim.

Šta se dogodilo? Otkrio je on sam. "Moj otac bio je fudbaler i jedan od najboljih u Solunu. Potpisao je za Olimpijakos i došlo je do trenutka kada je sa još jednim svojim saigračem trebalo da leti na utakmicu. Otišli su na aerodrom i dve stjuardese, koje lepo izgledaju, rekle su im da ne idu, da lete sutra ujutru i da idu sa njima. Onda su njih četvoro napustili aerodrom, otišli na večeru, bioskop, ne znam gde", počeo je Sferopulos priču za "Meridian sport TV".

Potom se dogodilo nešto užasno. "Onda je taj avion otišao i srušio se, svi su poginuli. Njegovo ime bilo je napisao na listi mrtvih, pa je zvao lokalnu apoteku, koja je imala telefon, da bi rekao roditeljima da je živ i da nije preminuo. To je istinita priča. Sreća ga je spasila", ispričao je Sferopulos.

Njegov otac Savas preminuo je u martu 2018. godine u 83. godini. Janis je tada vodio Olimpijakos i klub i mnogi drugi ljudi iz sveta košarke uputili su mu saučešće. a Sferopulos senior doživeo je da vidi kako njegov sin postaje jedan od najpriznatijih trenera u Evroligi.

Janis Sferopulos počeo je karijeru kao asistent u PAOK-u, Olimpijakosu, CSKA Moskvi, Hjuston Roketsima, a samostalno je vodio Kolosos sa Rodosa, Panionios, pa Olimpijakos 2014. sa kojim je igrao finale Evrolige 2015. Posle toga je četiri godine vodio i Makabi, a u Zvezdi je od ove jeseni.

(Meridiansport/MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: