Košarka

"DOŠLI SMO DO BODIROGINE MAFIJE!" Skandal u Evroligi - napao legendarnog Srbina!

Autor Dušan Ninković

Prvi čovek Panatinaikosa Dimitris Janakopulos nije birao reči o Dejanu Bodirogi.

Izvor: MN Press

Košarkaši Panatinaikosa uspeli su da savladaju Valensiju na gostovanju u Evroligi (82:81), ali... Kontroverzni vlasnik grčkog tima Dimitris Janakopulos i taj meč iskoristio je da se nađe u centru pažnje košarkaške javnosti u Evropi - ovog puta napao je nekadašnjeg srpskog košarkaša Dejana Bodirogu, prvog čoveka Evrolige!

Kontroverzni Grk nije birao reču - što je potpuno u njegovom stilu - pa je tako još pre kraja meča protiv španskog tima imao neprikladne komentare na legendu srpske, evropske i svetske košarke. Po rečima Janakopulosa, Bodiroga je šef mafije koja kontroliše Evroligu!

"Moram nešto da kažem. Pobedili ili izgubili, od Bartomeuove mafije došli smo do Bodirogine mafije", izjavio je Janakopulos, iako nepristrasni košarkaški fanatici u Evroligi smatraju da je Valensija oštećena u finišu meča protiv grčkog tima. To nije bilo dovoljno da se zaustavi Janakopulos, koji je prethodnih godina imao velikih sukoba sa Đordijem Bartomeuom - i zbog čega je pretio istupanjem iz Evrolige, odnosno odlaskom u FIBA Ligu šampiona.

Samo u prethodnih nekoliko meseci Janakopulos je pokušao da izazove više skandala u evropskoj košarci - napadao je Evroligu zbog Ergina Atamana, provocirao Olimpijakos zbog srpskog košarkaša, bio kivan na sudije nakon meča protiv Partizana i na kraju lično napao hrvatskog sudiju Sretena Radovića!

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: