Razlaz!

POCEKO OTPUŠTEN ZBOG LJUBIMCA GROBARA! Hteo da ga OTERA iz kluba, pa morao da ode!

Autor Dušan Ninković

Nekadašnji košarkaš Partizana Boris Dalo bio je razlog za otkaz Đanmarka Poceka.

Izvor: MN Press

Francuski predstavnik u Evroligi napravio je i drugu promenu u sezoni - Asvel je otpustio italijanskog stručnjaka Đanmarka Poceka, iako je temperamentni i kontroverzni stručnjak doneo određeni rezultatski pomak timu. Ipak, postojali su brojni problemi u njegovom uklapanju u klub, pa je nekadašnji plejmejker Toni Parker rešio da kratku saradnju okonča smenom!

Iz intervjua koji je Toni Parker dao jednom od najuticajnijih evropskih listova jasno je da su se prvi čovek kluba i italijanski trener zapravo sporečkali oko bivšeg košarkaša Partizana. Nekadašnji ljubimac Grobara Boris Dalo bio je ključna tema jednog od njihovih razgovora, a Parker nije dozvolio da ga Poceko odstrani iz tima!

"Znali smo još pre dve, tri nedelje da nećemo moći da nastavimo zajedno. Rizikovali smo i zaposlili nekoga koga nismo znali i ko nije bio prvi izbor. Svi znaju da smo hteli Gordona Herberta. Morali smo da ga uzmemo, jer nije bilo puno trenera na tržištu", rekao je za "Ekip" prvi čovek kluba Toni Parker i dodao: "Kada mi je posle dve nedelje rekao da želi jedanaest, dvanaest igrača, da će samo osam ili devet igrati i da će Nando De Kolo igrati sve mečeve u francuskom šampionatu, znao sam da to neće funkcionisati. Nijedan klub u Evroligi ne igra tako. To je nerealno i prosto nemoguće da igrate tri utakmice nedeljno sa devet igrača."

Italijanski trener bio je rešen da skraćuje rotaciju, a Parker nije imao isti pogled na situaciju u timu. "Pokušali smo da nađemo kompromis otpuštajući Frenka Džeksona koji je prema mom mišljenju talentovan i sigurno bi napredovao, ali ga trener nije želeo. Pokušali smo da mu izađemo malo u susret. Posle toga je hteo da otpusti i Borisa Daloa. Tu sam rekao 'Ne'. Da se Nando, Šarl ili neko drugi povredi dok smo ujedno najstariji tim u Evroligi, to nije bilo moguće", rekao je nekadašnji as San Antonio Sparsa.

Može se reći da je nekadašnji igrač Partizana Boris Dalo postao kamen spoticanja između francuske ekipe i italijanskog trenera. Po mišljenju Đanmarka Poceka, Boris Dalo nema potreban kvalitet za Asvel, ali je bivši član beogradskih crno-belih ipak ostao u klubu duže od temperamentnog stručnjaka.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: