Borba!

PARTIZAN I ZVEZDA U BEOGRADU ZA EVROPSKU TITULU! Derbi na F4 Evrolige - može već 2026. godine!

Autor Dušan Ninković

Zamislite finale Evrolige - u Beogradskoj areni igraju Partizan i Crvena zvezda, pred navijačima oba kluba!

Izvor: MN Press

Srbija drugu godinu u nizu ima dva predstavnika u Evroligi, a međusobni okršaji Crvene zvezde i Partizana ubedljivo su najatraktivniji košarkaškoj publici u Evropi i širom sveta. U skaldu sa tim, Srbija ima velike planove za naredne godine - među njima se ističe organizacija F4 u Beogradskoj areni, ali i plasman dva srpska tima na završni turnir Evrolige!

Velike ambicije najavio je Aleksandar Vučić, nakon što je otkrio da se Srbija - odnosno Beograd - već kandidovala za 2026. godinu. Po rečima predsednika Srbije, tada bi za titulu u Evroligi trebalo da se bore i Partizan i Crvena zvezda! 

"Beograd se kandidovao za organizaciju Fajnal fora 2026. Taman da tada imamo dva predstavnika na završnom turniru, najmanje jednog. Samo postavljamo visoke ciljeve i moramo da se borimo na svakom mestu. Da ne pričam o izgradnji kompletne sportske infrastrukture", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom gostovanja na televiziji "Pink".

Podsećamo, Beograd je u bliskoj prošlosti dva puta bio domaćin borbi za titulu šampiona Evrope. U Beogradskoj areni je 2018. godine Real Madrid predvođen Lukom Dončićem savladao Fenerbahče, a 2022. godine Vasilije Micić odveo je Anadolu Efes do titule pobedom nad Real Madridom.

Od srpskih klubova samo je Partizan igrao za titulu evropskog šampiona - davne 1992. godine crno-beli su u Istanbulu osvojili trofej, a kasnije su još dva puta igrali za pehar. U Barseloni 1998. godine Partizan je zauzeo četvrto mesto, dok je isti rezultat ponovio i u Parizu 2010. godine.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: