UDARIO!

TO BI BILA KATASTROFA! Bivši igrač Zvezde čuo za NOVO pravilo Evrolige: Srećno vam bilo s tim...

Autor Milutin Vujičić

Dilan Enis odmah uočio najveći problem kod najavljene promene u Evroligi.

Izvor: M.L./ATAIMAGES

U potrebi da postane što popularnija i da se "amerikanizuje", Evroliga često pozajmljuje pravila iz NBA lige, pa je tako sada stigla informacija da bismo u budućnosti mogli da imamo i trejdove košarkaša. Preciznije rečeno, klubovi bi mogli da "razmenjuju igrače" i to bez plaćanja obeštećenja, za šta je izvršni direktor Borda glavnih trenera Evrolige Goran Šašić istakao da nije nemoguće da se dogodi već naredne sezone.

Jedan od prvih koji je reagovao na ove informacije je kanadski košarkaš Dilan Enis. Navikli smo da se često oglašava na Tviteru povodom mnogih stvari u evropskoj košarci, a malo je reći da mu se najava Šašića uopšte nije dopala i odmah je uočio jedan od najvećih problema koje će imati igrači.

"Zamislite da dođete u stan nakon napornog treninga, samo da vas nazovu i kažu vam da ste trejdovani u neku drugu zemlju. Srećno vam bilo da održite brakove. I nemojte da zaboravimo da bismo i našoj deci živote okrenuli naglavačke... Ovo bi bila katastrofa ako se ne uradi na pravi način", napisao je Enis i pokrenuo diskusiju, a u komentarima su mu mnogi ukazali da ni košarkaši "nisu cvećke".

Naravno, nije to jedini problem, pošto da bi "trejdovanje" bilo fer, potrebno je i da svi imaju slične budžete i da plate budu javne, što za sada nije slučaj u evropskoj košarci. Takođe, ne postoji ni "seleri kep".

Podsetimo, kanadski košarkaš Dilan Enis je karijeru "preko bare" počeo u Megi, potom je igrao za Crvenu zvezdu, Saragosu, Andoru, Monako, opet Saragosu, Gran Kanariju, Galatasaraj, dok je od letos u Mursiji. Interesantno je da poseduje i srpski pasoš, a inače je poreklom sa Jamajke.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)