Košarka

ZVEZDINO BOLNO PRIZEMLJENJE! Veliki korak unazad u Evroligi - šansa za Top 8 postaje SVE MANJA!

Autor Mladen Šolak

Crveno-beli problemi ponovo ogoljeni. I nisu mali!

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

KK Crvena zvezda ostala je bez snage, rešenja i aduta da pobede protiv Fenerbahčea i Partizana pretvori u seriju. U duelu sa poslednjeplasiranim na tabeli, ASVEL-om, crveno-beli doživeli su veoma bolan poraz, koji boli ne samo zbog čak 100 primljenih poena, već i zbog toga što Zvezda ne sme da propušta zadnje vozove za plasman u plej-in. A pred halom ASVEL-a u utorak je čekao jedan od poslednjih!

Trener Zvezde Janis Sferopulos nije nalazio rešenje, zonska odbrana 1-3-1 to svakako nije bila i to je kažnjavano trojkama Šarla Kaudija iz ugla u ključnim trenucima, a i Paris Li i Žofri Lovernj znali su kako da reše tu situaciju na polovini srpskog tima. U odbranu a deluje da je bio i prinuđen na to rešenje. Crveno-beli su igrali protiv ASVEL-a bez Nikole Topića, bez Luke Mitrovića, a i uz očigledne probleme Miloša Teodosića, koji je igrao manje od 17 minuta i deluje da je i dalje povređen.

U odsustvu Topića, a u većem delu meča i Teodosića, Jago Dos Santos organizovao je igru, pokazivao zube, ali i donosio loše odluke u pojedinim trenucima. Dosta toga bilo je nedorečenog u igri Zvezde, pa je tako i Nemanja Nedović uoči završnice pogađao uz prekršaje, ubacio trojku, a onda je i on ulazio u kontraritam, sa izgubljenom loptom, promašajima sa distance... Ubacio je 26 poena, ali i to je bilo malo za bar neizvesnu završnicu. A da ne pominjemo da je malo to što je, primera radi, Dejan Davidovac opet bio nevidljiv sa samo tri poena i sa samo dva šuta za 22 minuta na terenu.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Posle svega, Zvezda ne stoji dobro na tabeli i pogled ka njoj pokazuje crveno-bele na 13. poziciji, sa skorom 8-12, a ne uliva optimizam ni raspored Evrolige. S obzirom na to da se i ove nedelje igra "dupli program", Zvezda u četvrtak gostuje Armaniju i biće to težak teren za "vađenje", bez obzira na to što za Italijane zbog povrede ne igraju Nikola Mirotić, Ševon Šilds, Bili Beron... Uostalom, takvi asovi nisu ni u svlačionici ASVEL-a bili u utorak, pa su i manje zvučni igrači (bez Nanda De Koloa, svog lidera)ubacili čak "stotku" u Zvezdin koš.

Posle Zvezdinog velikog uzleta pobedama protiv Fenerbahčea u Istanbulu i Partizana u Štark areni, porazima protiv Cedevita Olimpije i sada ASVEL-a, doživela je bolno prizemljenje.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: