ODLUČENO

NOVI TIM ULAZI U EVROLIGU I ABA LIGU! Igraće sa Partizanom i Zvezdom i ODMAH DAJU 150 miliona evra!

Autor Milutin Vujičić

Iako su iz Evrolige oprezni, stižu informacije da je sve dogovoreno i Dubai će od naredne sezone biti član najjačeg takmičenja Evrope. Takođe, dolaze i u ABA ligu.

Izvor: Printscreen/YouTube/Coca-cola Arena

Izvršni direktor Evrolige Paulijus Motijunas je istakao da su šanse 50-50 da će klub iz Dubaija naredne sezone igrati u ovom takmičenju, ali prema informacijama lista "Mundo Deportivo" oko toga nema nikakve dileme. Dubai će u sezoni 2024/25 igrati u Evroligi, a "zeleno svetlo" bi konačno trebalo da dobiju na sastanku 13 klubova deoničara narednog februara!

Finansijska strana dogovora postignuta je još u novembru i samo se tad Makabi pobunio, dok su svi ostali glasali "za" kada je u pitanju sledeći plan; Dubai će u narednih šest godina investirati 150 miliona evra u Evroligu, a 13 klubova akcionara (Real Madrid, Barselona, Baskonija, Olimpijakos, Panatinaikos, Efes, Fenerbahče, Makabi, Žalgiris, Olimpija Milano, CSKA Moskva, Bajern i Asvel) će dobijati milion evra po sezoni sledećih pet godina.

Izvor: Twitter/Euroleague/printscreen

Zauzvrat, Dubai će imati klub u Evroligi, dok su odbijeni za fajnal-for takmičenja za sada, a navodno će dovesti i glavnog sponzora - aviokompaniju "Fly Emirates" pošto sa "Turkish Airlines" saradnja ističe 2025. godine. Na sve to, Dubai će imati ograničen budžet i neće moći preko noći da nadmaši sve klubove u Evropi, odnosno poštovaće se dosadašnji budžeti.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, Dubai će biti član ABA lige od naredne sezone, što je već moglo da se nasluti jer je njihov mladi tim zaigrao u jadranskom takmičenju, iako nema nikakve veze sa ovim regionom.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)