Ozbiljno!

SRBIN VODI TIM IZ ENGLESKE U EVROLIGU: Sad je doveo NBA specijalca da mu radi sav "prljav" posao!

Autor Nikola Lalović

Petar Božić sjajno vodi London Lajonse, a sada mu uprava pomaže! Doveli su mu odličnog NBA specijalistu.

Izvor: Abbie Parr / Getty images / Profimedia

Želi London u Evroligu, a Petar Božić hoće da osvoji evropski trofej! Ove sezone srpski stručnjak sjajno vodi London Lajonse sa kojima u Evrokupu ima skor od deset pobeda i četiri poraza i u svojoj grupi se bori za prvo mesto na tabeli sa Parizom i Hapoelom iz Tel Aviva. A sada mu je u Britaniju stiglo NBA pojačanje!

U timu je već nekadašnji NBA igrač Sem Deker koji je godinama nastupaoi za Hjuston, Los Anđeles Kliperse, Vašingto Vizardse i Toronto Reptorse, a sada su se Lajonsi pojačali sjajnim NBA defanzivcem. U pitanju je David Nvaba, 30-godišnjak koji igra na pozicijama beka i krila i uglavnom je tokom duge NBA karijere bio zadužen za defanzivne zadatke. 

U razvojnoj ligi je biran u najbolju defanzivnu petorku, a iako nije draftovan stigao je da nastupa za Los Anđeles Lejkerse, Čikago Bulse, Klivlend Kavalirse i Hjuston Rokitse. London će mu biti prvo mesto u Evropi na kom će igrati košarku. 

Dobro znamo kakav je defanzivac tokom svoje igračke karijere bio Petar Božić i sigurno je da će umeti da iskoristi igrača koji je tokom ove sezone nastupao protiv Bogdana Bogdanovića i probao da ga sačuva. U ekipi osim njih dvojice Lajosi imaju iskusnog domaćeg plejmejkera Tarika Filipa koga znamo iz Solnoka, razvojne lige, Hapoela, Tofaša, Venecije i San Pablo Burgosa. 

Na pleju je tu i nekadašnji evroligaški igrač Džordan Tejlor, nekadašnji organizator igre Albe, Galatasraja, Asvela, Limoža i Hapoel Holona, a odlične partije pruža i još jedan domaći igrač, centar Gabrijel Olaseni. U Londonu su napravili dugoročan plan i žele u dogledno vreme u Evroligu, a ovo je još jedno pojačanje koje potvrđuje te ambicije.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: