Košarka

VIDELI SMO KAKO DOMINIRAJU! Željko oprezan, dolazi mu rival direkt iz "Pionira": Kao malo finale!

Autor Nikola Lalović

Željko Obradović želi da njegov tim odigra maksimalno skoncentrisano i opet ode u vrh tabele!

Izvor: MN Press

Partizan će u 21. kolu Evrolige dočekati Makabi 12. januara, a kako "ponos Izraela" tokom cele sezone zbog ratnog stanja u ovoj azijskoj zemlji mečeve igra u "Pioniru"  neće mrati da se pomeraju iz Beograda igrači rivala. Upravo je Partizan jedini ove sezone gostovao u Tel Avivu, a sada će crno-beli imati težak zadatak protiv Makabija.

Izraelci imaju 12 pobeda i 8 poraza,. dok je Partizan polovičan sa 10:10, a trener crno-belih Željko Obradović se osvrnuo na prethodnu pobedu rivala

"Gledali smo ih kako su dominirali protiv Virtusa, odigrali su izvanredno, a vidim po komentarima igrača da su pozitvno reagovali posle poraza od Fenerbahčea. Makabi može da igra sa dva visoka ili sa četiri niska košarkaša, imaju pojedince sposobne da rešavaju situacije 'jedan na jedan' i kvalitetni su prilikom ofanzivnog skoka, što ih krasi godinama. Ima još 14 kola do kraja, svaka utakmica za nas je kao malo finale", istakao je Obradović.

Sada je u ekipi ponovo i jedan od lidera tima Zek Ledej. Biće veliko pojačanje pred ovaj meč, a iz jegove perspektive najveći problem će biti kada Makabi "raširi" odbranu Partizana. 

"Makabi ima dobar tim. Igraju čvrsto i veoma dobro 'šire' igru. Moramo da izađemo, pratimo plan igre i idemo na pobedu. Puno toga se promenilo u odnosu na našu prvu utakmicu, sada moramo da se usredsredimo na ono što je pred naam i dođemo do pobede", naglasio je Ledej.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: