Košarka

SFEROPULOS SE SMEJAO PRED ITALIJANIMA! Ovako je pobedio Nejpira u Evroligi: "Rekao sam im... Tajna!"

Autor Nikola Lalović

Janis Sferopulos je bio jako dobro raspoložen posle pobede svog tima

Izvor: Youtube/Olimpia MilanoTV/printscreen

Janis Sferopulos je morao biti zadovoljan nakon pobede svog tima u Evroligi! Pošto je Asvel iznenadio crveno-bele u Vilerbanu sada je tim odgovorio na sjajan način i u prvom poluvremenu jednostavno pregazio rivala na gostovanju. Trener Sferopuos je dobio pitanje šta je rekao timu između dva meča kako bi promenio pristup i naterao igrače na ovako agresinu igru.

"Ovo su tajne profesije, ne mogu da ti kažem!", rekao je Sferopulos koji nije mogao da sakrije osmeh, pa nastavio: "Rekao sam im da možemo da igramo odbranu i da možemo da igramo mnogo bolje odbranu nego u prošloj utakmici i ovako su reagovali", sve vreme sa osmem na usnama. 

Analizirao je igru svog tima i istakao da je pre svega defanziva bila na nivou i da se tu krije razlog ovako ubedljive pobede crveno-belih na teškom gostovnju. 

"Igrali smo jako dobro defanzivno, verovatno najbolju defanzivnu utakmicu sezone do sada. Uspeli smo da pokvarimo organizaciju ofanzive Olimpije i dozvolili smo samo 62 poena. Imali su 14 asistencija na 15 izgubljenih lopti. Očigledno da je prvo poluvreme bilo dobro. Očekivalo smo da će Olimpija reagovati i reagovali su. U prvih pet minuta trće četvrtine su reagovali. Bilo je bitno da mi ne paničimo. Mislim da smo zaslužili pobedu sto odsto", jasan je bio on. 

Sada je iza Crvene zvezde verovatno i najteži period sezone. Ne samo da smo ih gledali u mečevima sa jakim protivnicima nego je i utakmica bilo zaista nverovatno puno. 

"Završili smo duplo kolo i imali smo jako težak raspored. Igrali smo pet mečeva u deset dana u pet različitih zemalja i gradova. Nije bilo lako za igrače i ja mislim da smo dobro završili ova dva dupla kola Evrolige", završio je Sferopulos. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: