Tako je!

KAKO PARTIZAN POBEĐUJE? IDITE DA VIDITE! Bio u Areni, pa celoj Evropi otkrio TAJNU crno-belih!

Autor Dušan Ninković

Hrvatski stručnjak objasnio kako Partizan pobeđuje rivale u Evroligi, i pored velike razlike.

Izvor: MN Press

Cela Evropa priča o pobedi Partizana nad Makabijem - izraelski tim imao je 24 poena prednosti već sredinom druge četvrtine, ali ni to nije bilo dovoljno. Tim Željka Obradovića ratnički je odigrao u nastavku meča, istopio razliku i prelomio meč u svoju korist, a postoji više razloga zašto se to desilo!

O jednom od njih pričao je i Aco Petrović! Nekadašnji hrvatski košarkaš, kasnije trener, selektor i košarkaški radnik, analizirao je u kratkim crtama meč u Beogradskoj areni. Fokus mu je bio na atmosferi, odnosno navijačima crno-belih koji su ekipu podigli u ključnim momentima meča, kada je delovalo da igrači gube veru u sebe!

"Postoji li racionalno objašnjenje za ovakve come 'kambekove' Partizana na domaćim utakmicama Evrolige? Ko ne zna odgovor trebalo bi bar jednom da ode u Štark arenu", napisao je košarkaški stručnjak iz Hrvatske. Podsećamo, Aco Petrović je nedavno bio u Areni i uživo je posmatrao meč crno-belih protiv Crvene zvezde u ABA ligi. toj utakmici prisustvovali su hrvatski fudbaler Ivan Perišić, bivši reprezentativac Nemačke Bastijan Švajnštajger...

U komentarima je bilo onih koji su u prvi plan isticali Željka Obradovića, njegove trenerske kvalitete i gotovo bezgranično iskustvo u Evroligi, ali... Aco Petrović nije bio istog mišljenja. Kroz komentare je pojasnio da misli na vernu košarkašku publiku koja crno-belima ne pušta da se predaju ni kada protivnik ima ubedljivu prednost.

Tako je Partizan od početka sezone do danas u Evroligi uspeo da "okrene" Olimpiju iz Milana, Panatinaikos, Fenerbahče i Crvenu zvezdu, a svaki od ta četiri tima imao je u nekom trenutku dvocifrenu prednost. Makabi iz Tel Aviva otišao je najdalje jer je već sredinom druge deonice imao 24 poena prednosti - i nije bilo dovoljno!

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: