Košarka

AKO TO NEKOME NIJE NAJJASNIJE... Željko Obradović razjasnio jedno pred Evroligu!

Autori Mladen Šolak Nemanja Stanojčić

Željko Obradović obratio se javnosti pred meč Panatinaikos - Partizan

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

KK Partizan u sredu putuje na gostovanje Panatinaikosu i moraće da spremi posebnu odbranu od centra Matijasa Lesora, svog asa iz prošlih sezona. Željko Obradović, pod čijim je vođstvom Francuz postao jedan od najboljih igrača Evrolige, naravno da zna šta je ključ u odbrani od "petice" Atinjana.

"Matijas Lesor živi od spoljnih igrača Panatinaikosa, ako to nekome nije najjasnije. On je igrač koji postavlja najbolje blokade u Evroligi, otvara se posle blokada, a ima vrhunske igrače koji mu pomažu da daje lak koš i to je nešto što je radio i kod nas", kazao je Obradović.

"Žoc" će sigurno opet dobiti poseban doček u Dvorani OAKA, u kojoj je predvodio Panatinaikos do pet titula prvaka Evrope. "Godinama je tako i dole se zna moj odnos sa Panatinaikosom, zna se kako me dočekuju navijači i ne verujem da će to da bude nešto drugačije. I dan-danas kada dođem dole na trening na dan utakmice, navijači dođu", kazao je Obradović.

Upitan za tim koji sada vodi Ergin Ataman i koji dočekuje crno-bele sa skorom 13-8, dok je Partizan na učinku 11-10. "Panatinaikos je tim koji je u izvanrednoj formi, igraju dobro, znamo da će biti fenomenalna atmosfera, posle dugo vremena PAO se nalazi u vrhu u Evroligi, napravili su tim koji zaslužuje respekt, ali verujemo da i mi imamo svoje šanse i da možemo da odigramo dobru utakmicu".

 Uz razgovor o utakmici, Željko Obradović govorio je i o Dejanu Milojeviću, srpskom treneru i košarkaškom asu koji je doživeo infarkt u Americi.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: