Košarka

NE MOGU TO DA VAM OTKRIJEM! Amerikanac stigao u Zvezdu: Raspitao sam se, znam sve!

Autor Mladen Šolak

Novi košarkaš Crvene zvezde Meridianbet jedva čeka debi u Evroligi.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Novi košarkaš KK Crvena zvezda Meridianbet Džavonte Smart prvi put je izašao pred novinare u Zvezdinoj opremi. "Sve je dobro, juče sam došao u Beograd, smestio sam se u hotelu, sjajno je opet biti sa timom. Spreman sam da se borim, radujem se pobedama, to je najvažnije, da pobeđujemo, da pokažem svoje poenterske sposobnosti i da pomognem saigračima"

Ljubitelji košarke u Srbiji ga ne poznaju dovoljno. Ovako se predstavio u razgovoru sa novinarima. "Volim da pravim akcije, za sebe i saigrače, da igram u tranziciji, da dodajem loptu saigračima, da pobeđujemo..."

U četvrtak će debitovati u važnoj utakmici Evrolige protiv Baskonije od 19 časova. Sa kim je pričao o Zvezdi? "Da, znam nekoliko igrača koji su ovde igrali nekoliko godina, govorili su mi osnovne stvari o tome kako je igrati u Evropi. Nikad nisam igrao van Amerike ranije i to je sve".

Upitan da li će da otkrije sa kim je razgovarao, Smart se nasmejao. "Ne mogu to da vam kažem i da podelim. Ali definitivno imam dobre informacije"

Kada je prelomio da će igrati za Zvezdu? "Pre tri-četiri dana. U dva dana sam pričao sa porodicom, zajedno smo donosili odluku i prelomili. Mnogi su mi slali video-snimke navijača, ovde su navijači ludi i radujem se tome sutra".

Kako će se prilagoditi fizički čvrstoj igri, drugačijoj taktici nego u Americi? "Definitivno je različito, odbrana je veoma čvrsta, a ja sam igrač koji igra u fizičkom kontaktu i prilagodiću se", rekao je bivši član Milvokija, Majamija, Filadelfije, koji je u NBA ligi sakupio ukupno 18 nastupa, a jednom je bio starter za Bakse.

(MONDO - N.S, M.Š)