OPROŠTAJ

LJUDI, NISAM JA NAPRAVIO JOKIĆA! Poslednji intervju Miloja, evo ZAŠTO to kaže: "To je suludo i nije moguće!"

Autor Milutin Vujičić

Dejan Milojević je najviše kao trener uticao na razvoj Nikole Jokića, ali ne voli kada se o tome priča i prenaglšava. To je rekao i u poslednjem intervjuu.

Izvor: YouTube/Alesto/MN PRess/Screenshot

Napustio nas je sjajni košarkaš, trener i čovek Dejan Milojević pošto je njegovo srce prestalo da kuca u bolnici u Solt Lejk Sitiju. Milojević je doživeo srčani udar na klupskoj večeri Golden Stejta, a iako su lekari pokušali sve da ga spasu, nisu uspeli i napustio nas je u 47. godini.

Od njega se opraštaju redom klubovi i poznate košarkaške ličnosti, zadužio je mnogo ovaj sport, posebno ako se zna da je svetu podario i Nikolu Jokića. Skloni smo da kažemo da je Milojević "napravio" Jokića u Megi, pošto su sarađivali od 2012. do 2015. godine i napravili su velike stvari zajedno, međutim u poslednjem intervjuu koji je legendarni košarkaš dao u podkastu "Alesto" brecnuo se baš na tu konstataciju. Ne voli da mu se prišiva takva titula.

"NIko ko se ozbiljno pravi košarkom ne može da očekuje da od svakog igrača napraviš igrača. To je suludo i nije moguće. Svaki igrač je unikatan i mora mnogo stvari da se poklopi da se razvije. Nisam ja napravio Jokića, ja sam mu pomogao samo da razvije svoj potencijal. Trener ne može da napravi igrača, samo da pomogne da razvije svoj potencijal. Pomogao sam da dođe do Denvera, a najviše mu je u Denveru pomogao Ognjen Stojaković da kao MVP naše ABA lige ode na viši nivo i postane ovo što je danas. Svaka čast treneru Majklu Malounu i svima u stručnom štabu što su razvili potencijal. Nije to samo pokažeš dve finte, pa će da igra dobro, uključeno je milion emocija, emotivan odnos prema igri, saigračima i sve to mora da se upakuje, svaka čast Ogiju na tome", pričao je Dejan Milojević, još jednom pokazujući koliko je skroman i divan košarkaški trener.

Ipak, koliko god želeo da ne bude u prvom planu kada se govori o Jokiću, ne možemo da zaboravimo da su upravo njegovi saveti, kako o košarci, tako i životni, pa i o ishrani, uticali da Somborac bude ono što je danas: "Angažovali smo nutricionistu i naš kondicioni trener Marko Ćosić, koji je zaista vrhunski trener, napravio je fantastičan program rada. Drugo, odredio je režim ishrane, a mi smo se ubili radeći na tome, ali videli smo da to ne ide u očekivanom smeru. I onda shvatimo da on doručkuje pola kile bureka i popije flašu koka-kole za ceo dan. Tada shvatiš da to mora da se promeni. Sa Ćosom je mnogo promenio telo i Ćosa je mnogo zaslužan što je on došao na nivo da može da se bavi profesionalnim sportom", pričao je Milojević.

Pročitajte i zbog čega je Dejan Milojević posebno uživao u Valensiji, kao i kako je na jednom meču uspeo da postigne 141 poen i da zbog toga dobije nadimak "srpski Barkli".

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)