Oproštaj!

ZVEZDIN EMOTIVAN OPROŠTAJ OD MILOJEVIĆA: Crveno-beli birali reči o sportskom prijatelju

Autor Dušan Ninković

Crveno-beli su imali sportskog prijatelja u Dejanu Milojeviću, dugogodišnjem rivalu na košarkaškom terenu.

Izvor: MN Press

Srpska košarka je izgubila zlatnog reprezentativca, velikog igrača i talentovanog trenera - Dejana Milojevića! Srpski stručnjak preminuo je od posledica srčanog udara, a od njega se u prvim minutima nakon tragičnih vesti iz SAD oprašta čitav košarkaški svet - prijatelji, saigrači, rivali na terenu, klubovi za koje je igrao i protiv kojih je igrao... Među njima je i Crvena zvezda, koja je u Dejanu Milojeviću uvek imala i rivala i sportskog prijatelja.

"Sa velikom tugom smo primili vest da je nekadašnji zlatni reprezentativac, trener u stručnom štabu reprezentacije Srbije, veliki košarkaš, ali i naš veliki sportski prijatelj Dejan Milojević preminuo od posledica srčanog udara", napisala je Crvena zvezda uz objavu o smrti nekadašnjeg košarkaša.

Na sajtu crveno-belih navode se i detalji Milojevićeve karijere, u kojoj je često bio rival Zvezde, ali i sportski prijatelj. "Tokom igračke karijere koja je bila bogata i trofejna (Beovuk, FMP, Budućnost, Partizan, Valensija, Galatasaraj) Dejan je bio veliki radnik, veliki košarkaš, veliki rival na terenu, ali uvek dostojanstven, i naš veliki sportski prijatelj. Sa reprezentacjom Srbije i Crne Gore osvojio je 2011.godine zlatnu medalju na EP u Turskoj. KK Crvena Zvezda, svi zaposleni u klubu, celokupan igrački sastav, stručni štab, menadžment kluba, bivši igrači našeg kluba koji su često vodili velike bitke na parketu sa Milojem, izražavaju porodici Dejana Milojevića najdublje saučešće povodom velikog gubitka koji su doživeli oni lično, ali i svi mi: celokupna Srpska, evropska i svetska košarka", pišu crveno-beli.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: