Tuga!

REKAO SI MI SAMO JEDNU STVAR! Emotivna ispovest igrača Golden Stejta: "Promenio si mi život, obasjaj iz raja!"

Autor Dušan Ninković

Mladi košarkaš imao je poruku za Dejana Milojevića, koji je prerano preminuo.

Izvor: MN Press

Srpska, ali i NBA košarka izgubila je mnogo - preminuo je Dejan Milojević, nakon srčanog udara koji se dogodio dok je sa svojim Golden Stejt Voriorsima imao zajedničku večeru. Smrt je šokirala čitav košarkaški svet, a nakon Stiva Kera oglasio se i jedan košarkaš Voriorsa koji je tokom aktuelne NBA sezone sarađivao sa Dejanom Milojevićem.

Reč je o Brandinu Podzijemskom, košarkašu poljskog porekla koji je uz Dejana mnogo naučio. "Promenio si mi život za tako kratko vreme. Najvažnija stvar koju si mi ikad rekao je da se samo nasmejem! Tvoja radost i tvoj smeh će zauvek nedostajati. Osvetli nas iz raja. Počivaj u miru, Dejane Milojeviću", napisao je mladi košarkaš.

Podzijemski je 2023. godine izabran kao 19. pik na NBA draftu, a golden Stejt ga je tokom prve sezone u najjačoj košarkaškoj ligi slao i u razvojni tim. Do sada je odigrao 20 mečeva u NBA ligi, a najbolju partiju odigrao je kada je postigao 23 poena protiv Minesote. U poslednje vreme je u sjajnoj formi i na sedam od poslednjih devet mečeva postigao je dvocifren broj poena.

Izvor: Melissa Tamez / Zuma Press / Profimedia

Podsećamo, Dejan Milojević je imao srčani udar na večeri pred okršaj Golden Stejta i Jute u Solt Lejk Sitiju, a ubrzo je i operisan. Poruke podrške stigle su od Željka Obradovića i Novaka Đokovića, ali nekadašnji reprezentativac Jugoslavije nije uspeo da se oporavi od infarkta. Ljudina, večito nasmejani košarkaš impresivne karijere, bio je dobar prijatelj svima koji su se čak i okrznuli o košarku u Srbiji i regionu.

Košarkaški svet će ga pamtiti kao jednog od ljudi koji su imali presudan uticaj na karijeru Nikole Jokića, ali Dejan Milojević je bio i manje i više od toga. On sam je govorio da nije stvorio dvostrukog MVP-ija NBA lige, pa će u Srbiji više biti zapamćena njegov hedonistički način života, neverovatna energija, širok osmeh i uvek dobro raspoloženje, bez obzira da li se priča o košarci ili nečem drugom.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: