Košarka

BIVŠI PARTIZANOV AS SE POTPISAO NA ZVEZDIN DRES! Vanja se nasmejao, a onda uzeo marker u ruke (FOTO)

Autori Mladen Šolak Nemanja Stanojčić

Reprezentativac Srbije ispunio želju najmlađim fanovima, koji su ga molili za potpis, fotografije...

Izvor: Mondo

Vanja Marinković došao je sa svojom Baskonijom u Štark arenu na utakmicu protiv Crvene zvezde Meridianbet, a kraj tunela su ga dočekali najmlađi navijači. Oduševljeni jer vide reprezentativca Srbije i osvajača srebra na Mundobasketu u Manili, oni su mu tražili autografme, fotografije, kao i potpis na dresu Crvene zvezde. Bivši, dugogodišnji as Partizana se nasmejao na zahtev da potpiše dres Zvezde, pa im ipak udovoljio i obradovao klince.

Pogledajte tu scenu u Štark areni, gde je Vanja srdačno dočekan od najmlađih zvezdaša:

Vanja Marinković imaće važnu ulogu u ekipi Baskonije u veoma bitnom za Zvezdu, koja će pred punim tribinama želeti pobedu kojom bi se aktivirala u borbi za plasman u Top 8 Evrolige ili u plej-in. On je u Baskoniji starosedelac i član je tog tima od 2021, kada je stigao iz Valensije. Karijeru je počeo još 2013. godine u Partizanu, kao biser crno-belih, među kojima je bio i kapiten. Partizan je napustio 2019, posle osam godina u klubu iz Humske.

Zanimljivo je to da je Zvezda zvala Vanju još dok je bio klinac, ali je odbio poziv da igra na Malom Kalemegdanu. "Počeo sam na Vračaru. Tu mi je igrao burazer basket, imao sam šest godina. Klasika, plaćaš članarinu... Onda je stigla ponuda iz Zvezde. Ozbiljna... Ali, ja sam rekao ne. Nisam hteo da idem, jer sam bio klinac, a onda sam otišao u FMP sa 13 godina. Tu sam bio godinu dana, a onda su me ostavili u pionirima, da bih posle toga prešao u Partizan kod trenera Marka Anđelkovića", prisetio se srpski košarkaš u jednom intervjuu.

Štark arena će biti krcata jer je Zvezda saopštila da su sve ulaznice rasprodate, a loša vest za zvezdaše je to da Miloš Teodosić neće igrati protiv Baskonije zbog povrede.

(MONDO - M.Š)