Zašto?!

MIJAILOVIĆ SE HITNO OGLASIO ZBOG UVREDA U ATINI: Psovke, Hrvati i "braća u školi" - reagovao Partizan!

Autor Dušan Ninković

Navijači Panatinaikosa izazvali reakciju Ostoje Mijailovića.

Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES/Twitter/Ostoja1945

Košarkaši Partizana nisu uspeli da iznenade Panatinaikos i u Atini su upisali poraz - 84:71. Meč protiv grčkog tima obeležio je i skandalozan potez domaćih navijača, koji su nakon ovacija za Željka Obradovića na početku susreta iskoristili priliku da vređaju Partizan i Srbiju?! Potpuno neočekivano, iako se zna da su navijačio Panatinaikosa u bratskom odnosnima sa navijačima zagrebačkog Dinama.

Sramna poruka "Mi vas je*emo, Hrvatska vas je*e, vaša braća su zaključana u školi" izazvala je mnogo pažnje, a odmah nakon meča o tom detalju oglasio se i predsednik Partizana. Ostoja Mijailović čestitao je rivalu na pobedi, a zatim prokomentarisao potez navijača koji su šokirali razvijenim transparentom, na meču protiv svog najtrofejnijeg trenera u istoriji. 

"Čestitam Panatinaikosu na zasluženoj pobedi, i našim mocima na velikoj borbi. Autoru ove bestidne poruke želim da kažem da je Partizan gospodski klub, a Srbija uvek dobar domaćin! Svoje frustracije lečite na nekom drugom mestu, sport ostavite da bude i dalje lep kao što jeste", napisao je prvi čovek Partizana na svom Tviter nalogu. Pogledajte njegovu objavu:

Podsećamo, navijači Panatinaikosa tokom meča protiv Partizana razvili su uvredljiv transparent, ali se čini da poruka koju su želeli nije na jnajbolji način prevedena na srpski. Uz dve uvrede i pominjanje Hrvata u prvom delu poruke, navijači Panatinaikosa pomenuli su i "braću", što bi moglo da se odnosi na navijače PAOK-a, koji su bratska navijačka grupa sa Grobarima. Ipak, ostaje nejasno šta znači "zaključani u školi".

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: