Loše, loše...

IZGUBILI PARTIZAN I ZVEZDA - KATASTROFA U EVROLIGI! Rivali iskoristili poraze, ovako izgleda TABELA!

Autor Dušan Ninković

Srpski timovi u veoma teškoj situaciji nakon 22 kola Evrolige.

Izvor: Kurir/Petar Aleksić/Sofascore/printscreen

Završeno je 22. kolo Evrolige, a situacija za srpske klubove mnogo je lošija nego pre nego što je počelo! Crvena zvezda je u četvrtak uveče na svom terenu poražena od Baskonije (91:90), Partizan je u petak uveče izgubio u Atini od Panatinaikosa (84:71) - te kikseve iskoristili su rivali! Nakon ove runde Srbija nema predstavnika ni u zoni plej-ofa, ni u zoni plej-ina, odnosno doigravanja za evroligaško četvrtfinale!

Srpski klubovi trenutno zauzimaju 11. i 12. poziciju, odnosno nalaze se tik ispod crte za doigravanje. Partizan je sve do petka uveče bio na mestu koje vodi u plej-in, ali su poraz u Atini i pobeda Valensije nad Olimpijom iz Milana zakomplikovali situaciju za crno-bele. Sada su Partizan i Valensija poravnati po učinku u dosadašnjem delu sezone, uz važne napomene - Partizan ima pobedu iz prvog dela sezone, a Valensija bolju koš-razliku na osnovu koje se formira tabela pre kraja ligaškog dela takmičenja. 

Odmah ispod nalazi se Crvena zvezda, ali je pozicija tima Janisa Sferopulosa daleko teža. Crveno-beli predvode karavan od čak četiri tima koji imaju skor 9-13, a društvo im prave ekipe Olimpije iz Milana, Bajerna i Efesa. Svi timovi i dalje maštaju o skoku barem na deseto mesto i priliku da se kroz plej-in domognu nastupa u četvrtfinalu Evrolige. Crvena zvezda ima podjednake šanse kao i ostala tri tima sa kojima deli skor, ali treba istaći da su dve pobede zaostatka u ovoj sezoni ipak velika razlika.

Šansu da popravljaju utisak u Evroligi košarkaši Crvene zvezde i Partizana imaće 25. i 26. januara. Zvezda će odmeriti sange sa Albom u Berlinu, dok Partizan čeka Žalgiris koji će mu biti rival u Beogradskoj areni. Nakon tih susreta na programu je derbi u ABA ligi pred navijačima Zvezde, a zatim novo duplo kolo u Evroligi - Zvezda na domaćem terenu igra protiv Valensije i Barselone, a Partizan ide na megdan Monaku i Virtusu! 

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO: