ETO TI...

DAO 62 POENA I OPET JE TRAGIČAR! Kad je bilo najvažnije - OPET nestao, a misli da je bolji od Jokića!

Autor Milutin Vujičić

Karl-Entoni Tauns je blistao tri četvrtine, a onda u poslednjoj nestao.

Izvor: Profimedia/USA TODAY Sports / ddp USA

Karl-Entoni Tauns iz Minesote postigao je prethodne noći čak 62 poena, ali opet nije u centru pažnje. Razloga je više, počevši od toga da se to desilo baš u noći kada je Džoel Embid odlučio da postavi rekord karijere sa 70 poena, kao i zbog toga što je bio još i tragičar svojih "vukova".

Tauns je igrao poluvreme iz snova, postigao je 44 poena uz skoro perfektan šut iz igre (14/17), a impresivan je podatak i da je postigao osam trojki iz devet pokušaja. U prve dve četvrtine dao je po 22 poena, potom je bio dobar i u trećoj kada je dodao još 14, međutim kada je bilo najvažnije - potpuno je "nestao" u poslednjoj deonici. Taj period igre završio je sa samo četiri poena, uz izblokiran šut i promašenu trojku na kraju utakmice.

Minesota je na kraju doživela šokantan poraz protiv Šarlota (128:125), a "vukovi" će se pitati kako su poslednju četvrtinu izgubili 36:18. Istina, lako je pogledati u Taunsa koji je šutirao tada 2/10, ali gde su bili ostali igrači?

U najboljem timu zapadne konferencije, Tauns je imao podršku tek Nikejla Aleksander-Vokera sa 18 poena, Rudi Gober je igrao bez promašaja i zabeležio je 13 poena uz 11 skokova, dok je Entoni Edvards bio neuobičajeno neproduktivan - devet poena (3/11), 11 asistencija i pet skokova. S druge strane Šarlot su do neočekivane pobede vodili Bridžis sa 28 i Miler sa 27.


BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)