Reakcija

OLIMPIJAKOS U PANICI ZBOG MILUTINOVA: Povreda gora nego što se mislilo, klub mora da reaguje!

Autor Nikola Lalović

Povreda Nikole Milutinova je mnogo gora nego što se prvobitno mislilo i zato ekipa želi da dovede novog centra.

Izvor: Twitter/printscreen/@BasketNews_com

Olimpijakos je ostao bez Nikole Milutinova na duži vremenski period i očekuje se da će se posle povrede u derbiju grčke lige sa Panatinaikosom srpski centar oporavljati makar dva meseca. To nije jedini problem jer je povredu doživeo i drugi centar tima Mustafa Fal. 

Grk Jorgos Tanolis je jedini preostali klasičan centar, ali on jedva da je igrao ove sezone, a osim njega Jorgosu Barcokasu je na raspolaganju i Filip Petrušev. Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i Mege i reprezentativac Srbije je došao kao pojačanje iz NBA ali se nije izborio za minute u Pireju. 

Ipak kako javljaju strani mediji neće se samo na njih dvojicu osloniti Olimpijakos. Nekoliko imena se pojavilo u igri za dolazak u Pirej, a najviše interesovanja ima za Stivena Enoha. Amerikanac koji igra za reprezetnaciju Jermenije je počeo karijeru u Obradoiru, zatim je nastupao u Evroligi za Baskoniju, a sada je u Turk Telekomu i hteo bi da se vrati u elitu. 

Pominje se i nekadašnji NBA centar Tarik Blek, koga pamtimo iz dresa Hjustona i Lejkersa, a koji je poslednji angažman imao upravo u Olimpijakosu prošle sezone. Pominje se i da u klubu žele da ponude Jorgosa Tanolisa u zamenu za Kolumbijca Haimea Ehenikea iz Promiteasa iz Patre. 

Nikola Milutinov se povredio na bizaran način u pobedi svog tima nad Panatinaikosom. Kada se vraćao u odbranu posle uspešnog napada sudario se sa saigračem Kostasom Papanikolauom i tom prilikom je stradala metatarzalna kost u stopalu. Pogledajte tu situaciju:

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: