Košarka

BOMBA U EVROLIGI - STIŽE NBA AS! Javio se i potvrdio povratak: "Moj sledeći korak..."

Autor Nemanja Stanojčić

Riki Rubio blizu je potpisa za Barselonu.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Riki Rubio dolazi u Barselonu! "Bomba" je blizu da eksplodira u Evroligi pošto se sjajni španski košarkaš oglasio na društvenim mrežama i potvrdio da ulazi u poslednji period rehabilitacije. Zbog svega toga počeo je da trenira sa španskim klubom i blizu je potpisa.

Činjenica da je javno odlučio da se oglasi samo je dodatno "podgrejala" priče o potpisu i saradnji, o čemu se spekulisalo već neko vreme. "Zdravo svima, želim da vam kažem da ulazim u završnu fazu oporavka, trčim već nekoliko nedelja, radim na svom telu i umu i radujem se da vidim kako ću reagovati sa loptom u rukama", počeo je Rubio.

Zatim je spomenuo katalonski tim. "Moj sledeći korak bio je da pitam Barselonu da li bih mogao da treniram sa njima, odmah su to prihvatili i prihvatili su da rade sa mnom, iako se to dešava usred sezone. Želim da se zahvalim svima na razumevanju i na tome što ste pokazali poštovanje i podršku u ovom procesu, hvala i što ste poštovali moju privatnost", napisao je Rubio.

Iznenadio je Rubio sve kada je u avgustu prošle godine odlučio da se povuče iz reprezentacije Španije za Svetsko prvenstvo. Tada je objasnio da je "učinio to da bi sačuvao svoje mentalno zdravlje". Klivlend ga nije otpustio tada, ostao je deo tima, ali u sezoni 2023/24 nije odigrao nijedan meč, pa je početkom ove godine objavio da je završio svoju NBA karijeru, iako je imao još godinu dana ugovora vrednog ukupno 18 miliiona evra, koji je potpisao 2022. godine...

Deluje da bi mogao da se vrati u Barsu za koju je igrao od 2009. do 2011. godine i sa kojom je osvojio Evroligu pre odlaska "preko okeana". Karijeru je započeo u Huventudu, dok je u NBA ligi igrao za Minesotu, Jutu, Finiks i Klivlend.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: