INTERESANTNO

SUDIJA NAPUSTIO MEČ U NBA LIGI - PRIŠAO TRENERIMA I OTIŠAO! Kratak prekid, pa nastavak, evo šta kažu PRAVILA! (VIDEO)

Autor Nemanja Stanojčić

Toni Braders napustio je meč između Minesote i Čikaga zbog povrede.

Izvor: Printscreen/Twitter/KingCharge

U sportu se igrači s vremena na vreme povrede. Neki lakše, neki teže, viđamo to svuda, posebno u fudbalu i košarci. Uglavnom uz pomoć lekara napuštaju teren i onda kreće rad na oporavku i povratku na parket. Šta se dešava kada se sudija povredi i ne može da nastavi meč? Upravo to dogodilo se sa Tonijem Bradersom u NBA ligi.

U fudbalu je situacija jasna, postoji četvrti sudija, zamena je tu, meč se relativno brzo nastavlja. Kako je u košarci? Nema zamena i ulaska nekog "sa klupe", već sudije koje su na terenu nastavljaju da vode meč. Baš to se desilo na utakmici između Milvokija i Čikaga kada je Braders bio primoran da izađe sredinom treće deonice.

Otišao je do monitora da pregleda "čelendž", saopštio svoju odluku i onda prišao dvojici trenera i saopštio im da neće moći da nastavi meč. Otišao je u svlačionicu i više se nije vraćao na parket. Posao su završili Si Džej Vošington i Če Flores.

"Rekli su nam da Braders ne može da se vrati na teren. Povredio je Ahilovu tetivu. Želimo mu brz oporavak", saopštili su komentatori tokom prenosa.

Što se meča tiče, Bulsi su napravili neverovatan preokret. Početkom treće deonice imali su čak 23 poena minusa (74:51), a onda su meč odveli u produžetak i tamo uspeli da sruše "vukove" (129:123).

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO:

Tagovi