Poštovanje

MILOJEV NAJBOLJI DRUG LETEO 10.000 KILOMETARA DA SE OPROSTI: Amerikanac stigao pravo u Beograd sa Stivom Kerom!

Autor Nikola Lalović

Možda niste čuli za Krisa Demarka, a trebalo bi da znate ko je on! Najbolji drug Dejana Milojevića iz Golden Stejta i selektor koji pravi čuda. A sada je stigao u Beograd da se oprosti od svog prijatelja.

Izvor: Kurir/Petar Aleksić/Youtube/ Golden State Warriors

Na Novom bežanijskom groblju u Beogradu sahranjen je Dejan Milojević, a na njegovoj sahrani prisustvovala je i brojna delegacija Golden Stejt Voriorsa. Sve oči su bile uprte u Stiva Kera, prvog trenera bivših NBA šampiona, čoveka koji je 2021. godine doveo Milojevića u stručni štab NBA tima.

Čak se i Novak Đoković oglasio povodom dolaska Stiva Kera na sahranu u Beograd, a pored njega je primećen i Kris Demarko! Ovaj mladi 35-godišnji stručnjak je trenutno jedan od asistenata u stručnom štabu Golden Stejta, a osim toga je i direktor za individualni razvoj igrača.

To znači da je upravo on bio direktno nadređeni Milojeviću pošto je nekadašnji reprezentativac naše zemlje i kasniji proslavljeni trener u Golden Stejt došao upravo da radi na razvoju košarkaša, tj. da invidiaulno radi sa centrima i visokim igračima pre svega.

Sa Dimarkom je odmah stvorio poseban odnos i poznato je da mu je on bio najbolji prijatelj iz redova Golden Stejta. Došao je da se oprosti od svog velikog prijatelja i potegao je zbog toga put dug 10.000 kilometara. Pogledajte kako je izgledala delegacija Golden Stejta na sahrani Dejana Milojevića:

Kris Demarko, iako mu je tek 35 godina, već 12 godina radi u stručnom štabu Golden Stejt Voriorsa. Tri godine je na trenutnoj poziciji asistenta i direktora za individualni razvoj igrača, a na toj poziciji je bio kada je Golden Stejt poslednji put osvojio šampionsku titulu.

Sa klubom ima već osvojene tri šampionske titule u NBA - 2015. godine zatim 2017. i 2018. a uradio je kao skaut i neko ko priprema video materijale za ekipu. I dalje se bavim skautingom, a 2012. godine je dobio posao kao stažista u video timu. Tu se pokazao i već od sezone 2013/14 je dobio ozbiljnija zaduženja pošto se dokazao.

Ipak šira javnost je za njega mnogo više čula zbog posla koji radi na Bahamima! On je od 2019. godine zaposlen kao selektor Bahama koje je dogurao do kvalifikacionog turnira za Olimpjske igre. Tim u kome su najveće zvezde Erik Gordon, Badi Hild i Deandre Ejton uspeo je da savlada Argentinu sa Fakundom Kampacom i Lukom Vildozom i plasira se na kvalifikacioni turnir u Valensiji.

Tamo će Kris Dimarko sa svojom NBA petorkom igrati u grupi sa Finskom i Poljskom, a zatim ako bude u prva dva u grupi ide u polufinale. U grupi A u tom delu kvalifikacija nalaze se Liban, Angola i Španija. Poigledajte kako izgleda Dimarko:

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: