Povratak?

BOMBA U EVROLIGI, STIŽE JOŠ JEDAN NBA AS: Fener na korak od posla, sreću im kvari samo Srbin!

Autor Nikola Lalović

Posle sedam godina u Evroligi izgleda da je vreme da se Furkan Korkmaz vrati u domovinu!

Izvor: Sports Press Photo / ddp USA / Profimedia

Sprema se da odjekne još jedna bomba u evropskoj košarci! Fenerbahče i Bešiktaš su prema navodima turskih medija u pregovorima oko potpisa Furkana Korkmaza. Košarkaš koji se najbolje snalazi na pozicijama beka i krila je od 2017. godine u NBA i sve vreme je nastupao za Filadelfiju. Ipak, sada je otpušten!

Nakon trejda tri tima u kome je Filadelfija dobila Badija Hilda, Indijana Daga Mekdermota, Korkamaza, pikove druge runde u 2024. i 2029. godini i novac, a San Antonio Markusa Morisa, novac i pika druge runde Turčin je postao prekobrojan i dobio je otkaz u svom novom timu. 

Za razliku od recimo Vasilija Micića kome je trejd otvorio priliku da konačno dobije NBA minute izgleda da je bar za sada Korkmazova NBA karijera gotova i izgleda da mu sledi povratak u domovinu. On je ponikao u redovima Efesa u kome je nastupao kao jako mlad i u Evroligi, ali je 2017. izabran kao 26. pil.

U sezonama 19/20 i 20/21 je najviše igrao a tada je imao i najbolje brojke. U sezoni 19/20 je prosečno beležio 9,8 poena i 2,3 skoka uz 1,1 asistenciju, a naredne sezone 9,1 poena, 2,1 skokova i 1,5 asistencija. Ove sezone je nastupio na 35 mečeva uz vrlo ograničenu minutažu. 

Sa jedne strane može da bira odlazak kod Šarunasa Jasikevičijusa u tim gde vlada velika konkurencija, a sa druge strane ga čeka srpski stručnjak Dušan Alimpijević i ambiciozni Bešiktaš sa ipak dosta slabijim timom od gradskog rivala.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: