Košarka

LEJKERSI HTELI DA TREJDUJU LEBRONA! Sekunde nas delile od novog SUPER tima, a sve je stopirao Kralj!

Autor Milutin Vujičić

Lebron Džejms i Stef Kari su umalo postali saigrači.

Izvor: EZRA SHAW / Getty images / Profimedia

Situacija u L.A. Lejkersima sada nije ni blizu idealna, sve više se priča o nezadovoljstvu dve glavne zvezde Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa, pa se čak spominjalo da bi "Kralj" mogao da bude trejdovan na kraju prelaznog roka. Ipak, to se nije desilo, ali nikako to nije znak da Lejkersi nisu pokušali da se to desi.

NBA insajder Adrijan Vojnarovski otkrio je da su Lejkersi želeli da trejduju Džejmsa poslednjih dana prelaznog roka, pa im se sa tom idejom javio vlasnik Golden Stejta Džo Lejkob. Pozvao je vlasnicu Lejkersa Dženi Bas i nakon što je ona rekla da je više nego zainteresovana, shvatila je da Džejms nije kao "obični košarkaši" i da mora da okrene najmanje još dva broja pre nego što posao bude završen. Pozvala je Lebronovog agenta Riča Pola, a onda su vesti stigle i do jednog od najboljih ikada...

"Hvala, ali ne hvala, nema od toga ništa", bio je odgovor iz Lebronovog štaba nakon kog je propala saradnja Džejmsa i Karija, o kojoj se već godinama priča.

Iako je Lebron Džejms želeo da sačeka leto i da vidi šta je najbolja opcija za njega, Voriorsi su bili nestrpljivi i hteli su sve što imaju da daju da bi dobili "kralja". Između ostalog, plan je bio da pošalju i potencijalno buduću zvezdu Džonatana Kumingu, ali još i Viginsa i Podžemskog.

Nema sumnje da bi to potpuno promenilo situaciju na Zapadu, ali (za sada) se to nije dogodilo, što ne znači da neće na leto. Tad se očekuje i razvitak situacije sa Lebronovim sinom od čijeg drafta bi mogao da zavisi njegov naredni potez...

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)