Košarka

NBA KOŠARKAŠ UHAPŠEN POSLE UTAKMICE: Udario rivala pesnicom, policija ih razdvajala!

Autor Milutin Vujičić

Nakon što se pregledaju snimci i analiziraju dokazi, ostaje da se vidi da li će Stjuart morati da ostane u zatvoru zbog napada na Jubanksa.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Američki košarkaš Ajzeja Stjuart (22, 203 cm) uhapšen je posle utakmice Finiksa i Detroita (116:100). Razlog zbog kog je Stjuart završio u policiji je tuča sa Druom Jubanksom (27, 208 cm) uoči same NBA utakmice, kada su se njih dvojica fizički obračunala naočigled ostalih igrača.

Za sada nije poznato šta je prethodilo incidentu, ali se zna da je Stjuart i Jubanks jedan drugom unosili u lice, da bi posle toga prvopomenuti udario protivnika pesnicom u lice. Policija je morala da razdvoji košarkaše, a Jubanks je zaradio manju povredu lica uprkos kojoj je mogao da igra i meč je završio sa šest poena i šest skokova. Što se tiče Stjuarta, bio je "neaktivan" i saznalo se da je odveden u policiju zbog ovog incidenta.

Prema rečima portparola Finiksa, napad na Jubanksa "nije bio isprovociran", odnosno Stjuart ga je udario bez ikakvog razloga. Finiks je stao uz svog košarkaša i osudio nasilje, pozvavši pritom policiju i NBA da ispitaju do kraja ovaj slučaj, dok se i dalje čeka druga strana priče - košarkaša Detroita.

"Mislim da je neodgovorno od njih da daju bilo kakve izjave kada ne znaju šta se desilo", kazao je trener Detroita Monti Vilijams, a koji je do letos vodio Finiks: "Dok sve ne budemo znali, ne možemo da dajemo bilo kakve izjave na ovu temu".

Detroit je inače draftovao Ajzeju Stjuarta kao 16. pika na draftu 2020. godine i ove sezone je jedan od boljih igrača u najgorem timu NBA lige. Prosečno beleži 11 poena, 6,8 skokova i 1,7 asistenciju. S druge strane Jubanks nije izabran na draftu nakon nastupa na Oregonu, ali mu je Greg Popovič dao šansu 2018. i nije se pokajao. Proveo je četiri sezone u Spursima, pa potom igrao za Portland, dok je od letos u Finiksu.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)