Košarka

JEDAN OD NAJBOLJIH IGRAČA EVROLIGE SE POVLAČI! "Još jedan ugovor i kraj", a znamo i šta to znači!

Autor Milutin Vujičić

Majk Džejms razmišlja da se povuče vrlo brzo.

Izvor: Profimedia

Jedan od najboljih igrača Evrolige Majk Džejms najavio je skoro povlačenje iz košarke, pošto oseća da se polako približava trenutak kada neće moći više da pruža maksimum. Džejms (33) nije konkretno objavio kada će otići u penziju, ali je istakao da je pred njim još jedan ugovor, verovatno višegodišnji.

"Koliko god ja voleo košarku, nekada postanem umoran od ove moje uloge košarkaša, ako to uopšte ima smisla. Dakle, da budem precizan, naredni ugovor će verovatno biti moj poslednji. To će biti kraj mog poglavlja kao košarkaša", poručio je Džejms koji duže od decenije igra u Evropi i nema sumnje da je jedan od najboljih Amerikanaca koji su igrali u Evroligi u 21. veku, iako je mnoge nervirao svojim stilom košarke.

Da li će završiti karijeru u Monaku čiji je član od 2021. godine? Čini se da ne i neće biti iznenađenje ako postane "prva violina" Dubaija, novog kluba koji stiže u Evroligu: "Monako? Duga je sezona, znaju gde živim, ima vremena da razgovaramo o tome", poručio je američki košarkaš.

Džejms je inače evropsku karijeru počeo u Zagrebu, pa je preko Italije i Grčke stigao do dresa Baskonije. Bio je u Panatinaikosu, pa se kratko zadržao u Finiksu i Nju Orleansu pre povratka u Atinu, a zatim je bio član Olimpije Milano, CSKA, Bruklina i onda već pomenutog Monaka. Ugovor mu traje do kraja ove sezone, a kako igra nema potrebe da razmišlja o penziji - prosečno beleži 19,4 poena, 5,3 asistencije i 4,3 skokova.

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)