Košarka

NIJE RAZUMEO PROFESIONALNU KOŠARKU! Javio se trener Pokuševskog i objasnio ZAŠTO ga je oterao!

Autor Nikola Lalović

Trener Oklahome je pomalo kritikovao, a pomalo hvalio Alekseja Pokuševskog nakon što ga je otpustio iz NBA tima.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Posle četiri godine u NBA ligi moraće ponovo da traži posao Aleksej Pokuševski nakon što su ga Oklahoma Siti Tanderi otpustili. Ove sezone jedva da je igrao, a nakon otkaza za talentovanog Srbina oglasio se prvi trener Oklahome Majk Dagno. Upravo pod njegovih vođstvom tim je 2020. godine u prvoj rundi drafta izabrao Pokuševskog, ali tokom godina je on išao između razvojne lige i NBA i nikako nije uspeo da se nametne ekipi.

Nakon što je Pokuševski otpušten, pošto je ekipa odlučila da nakon tri i po godine raskine saradnju sa njim ipak su iz kluba naglasili da Srbinu žele sve najbolje i da i dalje veruju u njega. 

"Bio je četiri godine ovde, očigledno je on neko koga smo mi birali na draftu. Ušao je u naš program, bio je jako neiskusan i fizički nepripremljen. Nikada nije igrao u NBA i ja mislim da nije previše dobro razumeo igru na profesionalnom nivou. Tri i po godine kasnije on se jako popravio u ovim aspektima i to je ono što smo mi želeli. Nije uspeo da se izbori za konstantnu ulogu za sebe ove sezone, ali on je još jedan momak za koga navijamo. Verujemo u njega i cenimo njegovu predanost dok je bio ovde. Želeo sam da istaknem da mi to njemu priznajemo", naglasio je Majk Dagno. 

Aleksej Pokuševski ima 22 godine, odigrao je preko 150 utakmica u NBA karijeri, a najviše je pokazao u sezoni 2021/22 kada je nastupio na 61 meču, a na 12 je bio starter. U prvoj sezoni kao ruki je prosečno beležio 8,2 poena po meču, a kasnije se to smanjivalo. Ove godine je odigrao samo deset mečeva.

Ostaje da se vidi da li će mu neko u NBA ponuditi saradnju ili sledi povratak u Evropu. On je u Evroligi već nastupao za Olimpijakos, a ne krije da je veliki navijač Partizana

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: