Nadamo se!

SJAJNE VESTI ZA PEŠIĆA I SRBIJU, VELIKO POJAČANJE: Još ništa nije sigurno, ali srebrni orao je poleteo za Gruziju!

Autor Nikola Lalović

Srbija bi mogla da bude jača za jednog od najboljih igrača u meču sa Gruzijom u ponedeljak.

Izvor: Profimedia/IMAGO

Odlične vesti za Srbiju i Svetislava Pešića! Nakon što naš selektor na startu kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine nije mogao da računa na Ognjena Dobrića i Uroša Trifunovića sada se pojavila mogućnost da šuter Virtusa zaigra u drugom kolu. 

Srbija je u prvoj utakmici savladala Finsku u "Pioniru" 77:61 uz 19 poena Luke Mitrovića i 18 Alekse Avramovića, a u tom meču nije bilo Trifunovića i Dobrića. Sada se nekadašnji košarkaš Crvene zvezde našao među putnicima za Tbilisi za meč drugog kola kvalifikacija sa Gruzijom koji je na programu u ponedeljak od 18 časova. 

Gruzija je neočekivano izgubila od Danske na startu kvalifikacija i daće sve od sebe kavkaska selekcija da trijumfuje, a ukoliko bi Dobrić bio spreman verovatno bi u 12 Srbije zamenio Aleksu Radanova ili Nikolu Đurišića. Osvajač srebra iz Manile se oporavlja od povrede skočnog zgloba i ako situacija bude dobra nastupiće u Gruziji. Što se tiče Uroša Trifunovića on ima istegnuće zadnje lože i nneće putovati sa timom. 

Nakon ovog meča prve naredne duele naš tim će igarti u sklopu priprema za Olimpijske igre u Parizu, a zatim se krajem novembra igraju mečevi sa Danskom u Srbiji i na severu Evrope. Nadamo se da ćemo već u tom prozoru obezbediti plasman na Eurobasket. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: