IDEMO!

BOGDANOVIĆ POSTAO STARTER I POKAZAO ŠTA MOŽE: Superstar se POVREDIO, a Bogdan je uzeo loptu i odgovornost!

Autor Nemanja Stanojčić

Bogdan Bogdanović pružio je odličnu partiju u pobedi Atlante protiv Orlanda.

Izvor: Kevin C. Cox / Getty images / Profimedia

Bogdan Bogdanović pokazao je da nema problem da preuzme odgovornost i bude jedan od lidera Atlante! Pre meča stigla je informacija da prva zvezda tima Trej Jang mora na operaciju i da ga neće biti najmanje mesec dana. Srpski reprezentativac prekomandovan je u prvu petorku i vodio je tim do pobede protiv Orlanda (109:92).

Našao se Bogdan u prvoj postavi, na parketu je proveo 36 minuta i za to vrmee ubacio je 17 poena, uz 5 skokova i 3 asistencije. Uz to je sjajno šutirao za tri poena (3/5) i bio drugi najbolji u svom timu po indeksu korisnosti. Najefikasniji kod pobednika bio je Dižonte Marej (25, 11as, 9sk).

Hoksi su na ovaj način prekinuli loš niz od tri poraza i pokazali su da mogu da igraju bez najveće zvezde. Trenutno se nalaze na 10. mestu na Istoku sa skorom 25-32 i pokušavaju da se nađu u plej-in turniru. U sledećem kolu dočekuju Jutu. Orlando je sa druge strane na osmoj poziciji u istoj konferenciji sa skorom 32-26.

Sledi najvažniji deo sezone kada je borba za mesto u plej-ofu u pitanju i jasno je da će i Bogdan i Atlanta morati da krenu u pobedničku seriju. Prvi korak je napravljen, a narednih mesec dana može da pokaže i jasnu sliku o dometima ekipe. Bogdanović ove sezone prosečno beleži 16,9 poena, uz 3,3 skoka i 2,8 asistencija po meču, a pre duela sa Orlandom imao je i jedan magiča potez.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: