PROGOVORIO

AKO ME JOKIĆ POZOVE NA BASKET, TU SAM! Beslać otkrio zašto nije došao u Partizan: "Interesovanja je bilo, ali..."

Autor Nemanja Stanojčić

Dušan Beslać pričao je o reprezentaciji Srbije, Partizanu, Nikoli Jokiću...

Izvor: MN Press

Dušan Beslać pokazao je da Svetislav Pešić na njega može da računa. Odigrao je veoma dobro meč protiv Finske, posle početne nervoze uspeo je da se opusti i da u nastavku meča pokaže koliko može. Biće u sastavu i za meč protiv Gruzije i očekuje ga borba sa Tornikeom Šengelijom i ekipom Aleksandra Džikića.

Posle meča pričao je o raznim temama, glavna je bila duel sa Fincima, pošto je ušao u igru zajedno sa Aleksom Avramovićem dok su se sa tribina orili aplauzi i ovacije. "Nije loše ući sa Aleksom u igru. Veliki je čovek, moj prijatelj, baš smo se zbližili. Imao sam tremu i pre meča, videlo se to u prva dva-tri minuta kada sam ušao. Ali, verovao sam u sebe, prebrodio početak i zaigrao kako mogu i kako je selektor tražio", rekao je Beslać za "Meridiansport"

Priznao je da je uživao na parketu. "Moj dečački san je bio nacionalni dres, još pred punom dvoranom. Doživeti sve to. Evo, dan kasnije sam pun pozitivne energije, divno je. Nikada nisam igrao pred ovoliko ljudi. Prvi put u životu, beskrajno sam im zahvalan, dali su nam svima vetar u leđa. Zaslužili smo posle svega. Kažem 'mi', iako nisam bio u timu na Mundobasketu, ali se osećam kao deo reprezentacije. Igra ovaj tim sa mnogo energije, borbe, ima šta da se dopadne ljudima."

Sledi duel sa Šengelijom i Gruzijom. "Ovo mi je treće okupljanje, znam šta selektor traži i ceo sistem. Odradili smo već sastanak za Gruziju, Džikić ih vodi, Šengelija je prva zvezda. Skautiraćemo ga što bolje. Po stilu smo možda i slični, ali je on vrhunski igrač, ima impresivnu sezonu, prepametan je i veoma jak. Probaćemo da se izborimo sa njim."

Letos je bilo spekulacija oko prelaska u Partizan, ali je otišao u ruski Avtodor. "Postojalo je interesovanje sa obe strane, ali do dogovora nije došlo iz nekih drugih razloga. U Avtodoru je sve super, trener Milenko Bogićević mi je pomogao da se adaptiram. Tri meseca sam se prilagođavao, sada je sve došlo na svoje. Imam slobodu, među nosiocima igre sam, na terenu sam po 30 minuta i znam šta se očekuje od mene."

Dušan je rođen u Somboru baš kao i Nikola Jokić. Tako je jedno od pitanja za njega bilo zašto se nije javio centru Denvera kada je 2011. na Fejsbuku postavio sada već legendarni status i pitao "'Oće neko na basket". "Niko m e to nikada nije pitao, pogrešio sam. Tri godine sam mlađi, ali se poznajemo. Ako pozove sledeći put, sigurno sam tu", zaključio je Beslać.

(Meridiansport/MONDO - N.S).

BONUS VIDEO: