Košarka

SAMO LUKA, LUKA... DOSTA VIŠE! Pobuna u reprezentaciji Slovenije: "Neki neće više da igraju za tim!"

Autor Milutin Vujičić

Klemen Prepelič tražio od medija da malo više poštuju igrače koji igraju u kvalifikacijama i omogućavaju da Luka Dončić igra na velikim takmičenjima.

Izvor: Aris MESSINIS / AFP / Profimedia

Zbog novih FIBA kvalifikacija uglavnom ne gledamo da za reprezentacije igraju i njihovi najbolji igrači, pa to najčešće znači da sve one zvezde iz NBA lige nisu na raspolaganju selektoru. Imamo mi tu situaciju sa Nikolom Jokićem, Grci sa Janisom Adetokunbom, a Slovence muči što nema Luke Dončića.

Jasno je koliko "odskače" od svih ostalih igrača Slovenije, ali ostalim reprezentativcima je počelo da smeta što se toliko potencira njegov značaj. Tako je Klemen Prepelič "digao ton" kada je govorio nakon pobeda nad Ukrajinom (87:73) i Izraelom (88:79), želeći da upozori medije da bi mogli da imaju malo više obzira prema svim ostalim košarkašima koji oblače dres sa državnim grbom i daju sve od sebe da Slovenija ode na velika takmičenja.

"Uvek se ističe da Luka nije tu i zašto ga nema. Luka, Luka i opet samo Luka... Svi smo svesni da bez Dončića nemamo šanse za sam vrh, ali dobijam nekako informacije da se stalno pljuje po momcima koji uvek dolaze da igraju za reprezentaciju'', rekao je Prepelič za rtvslo.si.

"Bez njih Slovenija ne bi videla Luku na velikim takmičenjima i u slovenačkom. Tih 11-12 momaka koji su uvek tu možda zaslužuju malo više poštovanja naših navijača. Uvek govorim da su naši navijači najbolji na svetu, ali muka mi je od stalnog pljuvanja istih igrača. Iskreno, mnogi od njih razmišljaju da više ne igraju za reprezentaciju. Svi oni su važni za sjajne stvari koje se događaju u slovenačkoj košarci", oštro je dodao kapiten reprezentacije.

Podsetimo, Klemen Prepelič igra za Galatasaraj odnedavno (bio je u Cedevita Olimpiji u prvom delu sezone), a jednu od najboljih partija u dresu Slovenije odigrao je u finalu Eurobasketa 2017. godine protiv Srbije. Tada je ubacio 21 poen i bio najbolji igrač svog tima uz Gorana Dragića (35 poena).

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)