Košarka

KRITIKOVALI SU JOKIĆA JER NE PRIČA O MILOJEVIĆU: Detalj iz svlačionice otkriva da ga NIJE zaboravio!

Autor Milutin Vujičić

Posle utakmice, Nikola Jokić oblači majicu sa natpisom "Brate" u čast Dejana Milojevića.

Izvor: MN Press/Instagram/nuggets/printscreen

Dejan Milojević preminuo je 17. januara u 47. godini od posledica srčanog udara, a dobro znamo da je iza sebe ostavio mnogo, kako kao igrač, tako i kao trener. Njegov najbolji "proizvod", sa čim se doduše skromni Milojević ne bi složio, bio je svakako sjajni Nikola Jokić sa kojim je "porastao" u Megi i trasirao mu je put ka NBA ligi gde je danas najdominantnija figura. Nakon tragične smrti svog nekadašnjeg trenera i velikog prijatelja Jokić nije želeo o tome da govori u javnosti. 

"Volim ga", bilo je sve što je rekao Nikola Jokić u jedinom oglašavanju na ovu temu: "Moja porodica je u šoku. ja volim celu njegovu familiju. Ne želim da pravim cirkus od toga", poručio je srpski as koga su kritikovali i što nije došao na njegovu sahranu, mada je u to vreme imao utakmicu u NBA Ligu.

Više od mesec dana kasnije, Jokić je posle meča sa Sakramentom na kome je dominirao, pokazao na svoj način kako tuguje za čuvenim trenerom i košarkašem Srbije. Na društvenim mrežama Denvera pojavio se snimak iz svlačionice na kome se vidi da je Jokić obukao majicu "Brate" sa inicijalima Dejana Milojevića, a koju su inače nosili i svi košarkaši Golden Stejta, kluba sa kojim je naš Miloje osvojio šampionski prsten 2022.

Podsetimo, na sahrani Dejana Milojevića u Beogradu 12. februara bile su brojne košarkaške legende, a između ostalog sve je oduševio dolazak Stiva Kera, trenera Golden Stejta sa kojim je sarađivao u NBA:

BONUS VIDEO:

(MONDO - M.V.)